Helyi közélet

2019.01.21. 15:55

Amerikai koreográfus a Miskolci Balettnél

Miskolc – Egyhetes kurzust tartott a közelmúltban Garrett Smith a táncosoknak.

Miskolc – Egyhetes kurzust tartott a közelmúltban Garrett Smith a táncosoknak.

A táncművész szinte egész Európát és Amerikát is bejárta, Kozma Attila, a Miskolci Balett alapító vezetője meghívására érkezett.

Fontos a fejlődés

– Tehetséges, fiatal, ambiciózus koreográfus – így jellemezte Kozma Attila Garrett Smith-t. – Szerencsénk van, hiszen pont az előbb említett tulajdonságai miatt, néhány éven belül már nem biztos, hogy el tudtuk volna csábítani Miskolcra – mondja a Miskolci Balett művészeti vezetője. – Fontos, hogy fejlődjünk, hogy új színt vigyünk az együttes életébe, ezért keresünk olyan koreográfusokat, akik különböző stílusokat képviselnek – részletezi Kozma Attila. Mint mondja, cél, hogy a táncosok ne csak mozgásstílusokban legyenek sokszínűek, hanem a gondolkodásmódban, a kivitelezésben is.

Garrett Smith elmondta: fontosnak tartja, hogy manapság a művészek sokoldalúak legyenek a táncban, hogy nyitottak legyenek több stílus felé, és össze tudják ezeket hangolni.

A koreográfusi hivatást a festészethez hasonlítja, ahol a színpad a vászon, a táncosok pedig a festék. – Szerintem erről szól a művészet: azt használni, ami előtted van. A legfontosabb számomra pedig az, hogy valami közös jöjjön létre, ami részben belőlük, részben pedig belőlem fakad – fejti ki a koreográfus, aki elismeréssel szólt a Miskolci Balett tagjairól: csodás „mozgók” – mondta.

MNSZ


[related-post post_id="4099898"]

[related-post post_id="4073030"]

[related-post post_id="4021771"]

[related-post post_id="3901459"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában