Helyi közélet

2018.12.20. 21:15

Sávlezárás és tüntetés Miskolcon

Miskolc - Ismét a munka törvénykönyvének változása és a közigazgatási bíróságok bevezetése ellen tiltakoznak.

Miskolc - Ismét a munka törvénykönyvének változása és a közigazgatási bíróságok bevezetése ellen tiltakoznak.

Kétórás félpályás útlezárással kezdődött a 26-os főút Búza téri szakaszán, a görögkatolikus templom mellett az Autonóm Területi Szakszervezet (ATSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által meghirdetett akció csütörtök délután Miskolcon. A forgalomlassító akcióban 13 személygépkocsi vett részt (ennyi fért el a külső sávban a közlekedés veszélyeztetése nélkül), ám így is nagy dugók alakultak ki a 3-as és 26-os főutak csomópontjában a demonstráció ideje alatt.

A tiltakozók délután öttől a Centrum mögötti parkolóban gyülekeztek, innen indultak a belvároson át a Hősök terére, ahol a tüntetés szószólóit hat-hétszáz ember hallgatta.

Először a PDSZ elnöke szólt, aki elmondta: három szakszervezeti konföderáció és tizenhárom szakszervezet nem egyetlen tüntetésre fogott össze, hanem létrehozott egy bizottságot, amely országos szinten fogja megszervezni tiltakozó akcióit. Ha sztrájk kell ahhoz, hogy a kormány meghalljon minket, akkor megszervezzük, hogy januárban megálljon az ország! – hangsúlyozta Szűcs Tamás.

Jakab Péter jobbikos és Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő együtt jelent meg a pódiumon. A két politikus a jobb és baloldali ellenzéki pártok összefogásának fontosságáról beszélt, mint mondták, a szakszervezetek és a tiltakozók számíthatnak rájuk.

Az ATSZ elnöke végül azt mondta: évek óta igyekeznek ráirányítani a figyelmet az egészségügy, az oktatás és a munkavállalók problémáira, viszont senki nem hallgatja meg őket.

- Ezért van szükség az összefogásra, hiszek benne, hogy együtt elérjük céljainkat - jelentette ki Varga Andrea.

Végezetül a résztvevő szakszervezetek aláírták a megyei akciószövetség létrehozásáról szóló megállapodást.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4087260"]

[related-post post_id="4085936"]

[related-post post_id="4083930"]

[related-post post_id="4083861"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában