Helyi közélet

2018.12.14. 12:00

Miskolci Közgyűlés – Ígérték, lesz strand Diósgyőrben

Miskolc - A miskolci polgármester cáfolta, hogy azt mondta volna: nem lesz strandjuk a diósgyőrieknek.

Miskolc - A miskolci polgármester cáfolta, hogy azt mondta volna: nem lesz strandjuk a diósgyőrieknek.

Az idei költségvetési rendelet módosítása, az MVK Zrt.-vel meglévő közösségi közlekedéssel kapcsolatos közszolgálati szerződésen, a jövő évi közétkeztetési díjak szerepeltek – más fontos dolgok mellett – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata decemberi rendes közgyűlésén, amelyet tegnap tartottak meg.

Elutasított indítványok

Négy önálló képviselői indítványt is benyújtottak, ám – többnyire jogi kifogások miatt – egyik esetében sem döntött a közgyűlési többség annak napirendre tűzéséről. A jobbikos Révész Péter a miskolci deviza károsultak megsegítése, lakhatási problémájuk megoldása érdekében javasolta a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, míg az érintett rendelet módosításával a gázzal üzemelő gépjárművek parkolási díjának csökkentését is szerette volna elérni.

Az ugyancsak jobbikos Szi­lágyi Szabolcs az Avasi Rendészeti Központ életre hívására tett javaslatot. Dr. Kriza Ákos polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a városrészben működő Avasi Rendőrőrs állománya, együttműködésben a városi rendészekkel biztosítani tudja Avas rendjét és ezt az elmúlt évek egyre javuló közbiztonsági mutatói is alátámasztják.

Cseléné Figula Edina, a Jobbik frakció tagja is önálló képviselői indítványt nyújtott be, amely azt szerette volna elérni, hogy a Salkaházi Sára programot terjesszék ki az otthonápolókra, akik – mint érvel – éjt nappallá téve végzik áldozatos munkájukat.

Más módon…

Dr. Kriza Ákos egyetértett a törekvésekkel, de – mint hangsúlyozta – a Salkaházi Sára Programot a nyudíjasok számára hívták életre, abba nem fér bele az otthonápolók ilyen támogatása. Mint mondta, várja a javaslatot, hogy tudnák az otthonápolókat más módon támogatni.

Dr. Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció képviselője az „egyebek” napirendi pontban – más dolgok mellett – szóba hozta a Diósgyőri Várfürdő ügyét, amelyről – nem kis meglepetésre – a legutóbbi közmeghallgatáson – állítása szerint – azt mondta a polgármester, hogy nem lesz többé fürdő. Megkérdezte dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy ezzel kapcsolatban mi a terv.

Dr. Kriza Ákos polgármester „szemenszedett hazugságnak” nevezte azokat a híreszteléseket, amely szerint ő azt mondta volna a november 15-én megtartott miskolci közmeghallgatáson, hogy nem lesz strand Diósgyőrben. „Én azt mondtam, hogy azon a helyen, ahol lovak masíroznak, ahol építkezés folyik, ott nem lesz strand. Természetesen lesz strand Diósgyőrben, de olyan körülményeket kell teremteni hozzá, hogy azok megfelelőek legyenek a strandoláshoz. Az építkezések befejezése után meg kell találni hozzá a helyet és a lehetőséget és komplexitásában végiggondolni és kezelni a strand ügyét.”

A közgyűlés döntést hozott sporttal kapcsolatos vagyongazdálkodási ügyekben. Elhárulni látszik minden akadály a Ferenczi-csarnok továbbépítése előtt. Az ominózus félkész sportcsarnok jelenleg azonos telken helyezkedik el a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolával. A döntés értelmében a terület az MVSI Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. kapja használatba térítésmentesen december 15-i hatállyal.


[related-post post_id="4080933"]

[related-post post_id="4079622"]

[related-post post_id="4077664"]

[related-post post_id="4052059"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában