Helyi közélet

2018.12.07. 09:13

Mikuláscsomag, kedves műsor Miskolcon

Miskolc - Több mint négyszázötven gyermeket köszöntött a Mikulás a miskolci teátrumban.

Miskolc - Több mint négyszázötven gyermeket köszöntött a Mikulás a miskolci teátrumban.

Kakaós csiga, pogácsa, friss narancslé és ásványvíz – egyebek mellett ilyen finomságokkal várta a Vodafone Magyarország Alapítvány azt a több mint négyszáz gyermeket, akik a szervezet és a Miskolci Nemzeti Színház közös Mikulás ünnepségére érkeztek.

A gyors reggeli után hamar gyermekzsivaj töltötte be a nagyszínház nézőterét, ahol rövidesen kezdetét vette a kicsiknek szóló zenés-táncos előadás. A Seres Ildikó rendezte műben a Milne-regényből és a rajzfilmekből is jól ismert szereplők, Micimackó, Nyuszi, Füles és Malacka várták közösen a Mikulást, aki végül meg is érkezett.

Hatalmas csomaggal

A közönség soraiban idén a Miskolc Gyermekváros lakói, a Berentei Tündérkert Óvoda Alacskai Kastélykerti Tagóvodájának ovisai, az Éltes Mátyás Egységes ­Gyó­gypedagógiai és Módszertani Intézmény és a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói mellett Miskolc nagycsaládjainak gyermekei foglaltak helyet. Őket ajándékozta meg a nagyszakállú egy-egy hatalmas csomaggal.

A Vodafone Magyarország és a Miskolci Nemzeti Színház között 2014-ben alakult ki az együttműködés, azért, mert a mobilszolgáltatónak kiemelten fontos a régió, illetve, hogy társadalmi szerepvállalásukat folyamatosan erősítsék.

– Miskolc a Vodafone második otthonaként ismert Magyarországon, itt van a szolgáltató Regionális Ügyfélszolgálati Központja, aminek hatszáz munkatársa minden évben lelkesen veti bele magát a már hagyománnyá érő, Miskolci Nemzeti Színházzal közös Mikulás-ünnepély előkészületeibe. Társadalmi szerepvállalásunk azonban nem csupán erre az egy programra épül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Önkéntes csapatunk rendszeres munkája mellett az alapítványunk digitális iskola programjával is igyekszünk segíteni a régiót: a Bükkaranyosi Általános Iskola és a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola diákjai is részt vesznek a programban, melynek célja azon fiatalok digitális tudásának fejlesztése, akik önerőből nehezen jutnak hozzá digitális eszközökhöz – mondta el az Északnak Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány képviselője.

A civil életben való jártasság mellett a kulturális életet, a fiatal művészek képzését is fontosnak tartja a Vodafone. Ahogyan arról néhány hete lapunk is beszámolt, idén is megújították a Miskolci Nemzeti Színházzal négy évvel ezelőtt kötött támogatói szerződést.

– Ennek részeként a szolgáltató ötmillió forinttal támogatta a színházat, és átadták a Vodafone Művész Ösztöndíjakat is hat tehetséges fiatal művésznek. A jövő generációjának támogatása rendkívül fontos a cég számára – a Mikulás idei miskolci látogatásával is nekik szerzett örömet. Az ünnepség megvalósításában rengeteget segítettek a regionális ügyfélszolgálati központunk munkatársai is, akik egyébként minden lehetséges eszközzel, nagy erőbedobással igyekeznek segíteni Miskolc gazdasági és kulturális fejlődését – zárta gondolatait Flakstad Emőke.


[related-post post_id="4072932"]

[related-post post_id="4071795"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában