Helyi közélet

2018.12.13. 14:04

Mentősöknek segítettek a miskolci lovagok

Miskolc - Tíz GPS-t kapott a mentőszolgálat a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrendtől.

Miskolc - Tíz GPS-t kapott a mentőszolgálat a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrendtől.

Manapság, az intelligens kütyük korában, már szinte minden olyan sofőr rendelkezik különböző navigációs eszközökkel, aki gyakran van úton. A modern mentőautókban is beépített helymeghatározó eszközök segítik a tájékozódást, ám a régi típusúakból hiányoknak az ilyen berendezések, pedig, aki időt nyer, életet nyer. Ezt az elvet tartották szem előtt a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend megyénkben élő illetékesei, akiknek köszönhetően mostantól a régi típusú helyi mentőkben is van GPS.

Behálózzák a világot

– Eredetileg a szent földön végzett gyógyító tevékenységet a rendünk a 13. századtól, ám napjainkban már a világ 37 országában működik a szervezet. A karitatív megmozdulások során mindig igyekszünk méltó, jó minőségű és használható ajándékkal támogatni az erre érdemes kiszemeltjeinket – hangsúlyozta Hollósy András, a lovagrend miskolci parancsnoka, akitől megtudtuk, a közel kétszázezer forint értékű adományt a rend saját forrásból fedezte. Hollósy András kiemelte, nem az adakozó alapítvány, hanem a mentésben résztvevő szakemberek választották ki a GPS típusát.

– Olyan berendezéseket hoztunk, melyeket magabiztosan alkalmaznak a mentők, hagytuk, hogy a bajtársak válasszák ki azokat – tette hozzá.

– Nagy segítség ez a bajtársaknak, hiszen évente átlagosan 30 000 riasztás és több mint 600 000 kilométer vár Miskolc mentőire – hangsúlyozta László Zsóka, a mentőszolgálat regionális szóvivője.

ÉM-JA


[related-post post_id="4068125"]

[related-post post_id="4021285"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában