Helyi közélet

2018.12.11. 10:14

Kész? Ennyi volt? Nem lesz diósgyőri strand?

Miskolc - A diósgyőrieket letaglózta a polgármester kijelentése, hogy nem nyitják újra a várfürdőt.

Miskolc - A diósgyőrieket letaglózta a polgármester kijelentése, hogy nem nyitják újra a várfürdőt.

A Diósgyőrben élők továbbra is ragaszkodnak szeretett strandjukhoz, a várfürdőhöz. Ennek érdekében a közösségi oldalon korábban létrehoztak egy csoportot „Mentsük meg a Diósgyőri Várfürdőt” címmel.

„Az elmúlt hetek eseménye letaglózott” – írja a csoport létrehozója. „Különösen a november 15-ei közmeghallgatáson a polgármester válasza. Azaz, hogy a lovaktól 20 méterre ki akar strandolni, az eredeti helyén nem lehetséges megnyitni a Diósgyőri strandot, talán valami más helyen, most jelentős fejlesztések lesznek a Diósgyőri várral összefüggésben.”

A bejegyzés úgy folytatódik, hogy Kriza Ákos polgármester 4 évvel ezelőtt azt ígérte, a vár felújítása után megnyitják a diósgyőri strandot és szaunát. A városvezetés szerintük sutba dobja sok ezer ember szórakozási, pihenési lehetőségét. Közel 40 ezer ember él a diósgyőri strand vonzáskörzetében – hívja fel a figyelmet a csoport létrehozója, melyet számtalan bejegyzés követ.

Kinek az érdeke?

Csak néhány ezek közül:

„Ilyen jelentős lakossági kérés, ellenállás, tiltakozás, javaslat ellenére miért akarják lenyomni az emberek torkán a saját akaratukat? Lehet, hogy valami látványos demonstrációt kellene szervezni.”

„Sajnálatos és dühítő, ami a Lovagi Tornák Terével történik, nincs kihasználva, az idén ha 8-10 rendezvény volt benne, sokat mondok. A Kaláka Fesztivál Egerbe vándorolt, pedig emlékszem, amikor még a fesztiválozók a strand területén sátoroztak.”

„Ilyen strand és a csatlakozó szauna az egész országban nem található! És ezt kell letiporni!”

Az elmúlt években lapunk többször küldött kérdéseket a miskolci önkormányzatnak a Diósgyőri Várfürdővel kapcsolatban. 2016 nyarán azt a választ kaptuk, hogy a „várfürdő felújítása csak a Diósgyőri vár rekonstrukciójának II. üteme után történik meg.”

2017 nyarán pedig azt válaszolták: „A diósgyőri strand felújítását egyelőre nem tervezi a város.”

ÉM-HE


[related-post post_id="4052059"]

[related-post post_id="4050349"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában