Helyi közélet

2018.12.06. 09:53

Évtizedek az úton, balesetek nélkül Miskolcon

Miskolc - Azokat az MVK-s sofőröket jutalmazták, akik balesetmentesen közlekednek.

Miskolc - Azokat az MVK-s sofőröket jutalmazták, akik balesetmentesen közlekednek.

Negyven miskolci sofőr, villamos- és buszvezető kapott elismerést azért, mert hosszú évek, sőt évtizedek óta – 7, 14, 21 és 28 éve – balesetmentesen közlekednek. A szerdai ünnepségen Singlár Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki emlékeztetett: a balesetmentesen vezető sofőrök díjazása több évtizedes hagyomány.

Két nap alatt a Föld körül

– Miskolcon egy nap alatt közel harmincezer kilométert teljesítenek az autóbuszok és villamosok a teljes hálózaton, így két nap alatt megkerülik munkatársaink a Földet. Mindezt negyven járművezető teszi évek, évtizedek óta balesetmentesen. Az ezért járó elismerés hétévenként kapható, egy ilyen ciklus alatt átlagosan kétszázötvenezer kilométert teljesít egy járművezető. Tehát a huszonnyolc év járművezetői tapasztalattal rendelkező kollégánk már egymillió kilométer levezetésén van túl, mégpedig balesetmentesen – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Az MVK egyébként szorosan együttműködik a Miskolci Rendőrkapitánysággal azért, hogy segítsék a balesetmentes közlekedést.

– A járművezetői oktatás keretében kiemelten foglalkozik a baleset-megelőzéssel, a preventív vezetéssel, valamint a kockázatok csökkentésével. Emellett számos olyan intézkedésünk történt, amely növeli a városi közlekedésben részt vevők biztonságát, mint a gömbsüveggel védett villamospálya, a folyamatosan megújuló és bővülő, villamos jövetelére figyelmeztető jelzések, vagy a holttértükör – sorolta a biztonsági elemeket, melyekről korábban a vezérigazgató az Észak-Magyarországnak részletesen is beszámolt.

Miskolcra jön a verseny

Singlár Zsolt beszéde végén bejelentette, 2019-ben Miskolc és az MVK Zrt. ad otthont az Országos Járművezetői Versenynek, melyen a közlekedési cég vezetői évről évre jól szerepelnek. Az idei megmérettetésen – melynek most ünnepelték fennállásának huszonöt éves jubileumát – idén harminckét induló csapatból a Borsos István és Marczin János páros Autóbusz kategóriában első helyezést ért el.

A balesetmentes villamos- és buszvezetőknek végül Singlár Zsolt, valamint Vaskó Tiborné operatív igazgató és Juhász János üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgató adták át az elismeréseket.

ÉM-TÁ


Elismerést vehettek át

28 éve balesetmentesen vezet

Bodor Károly, Dankó Zoltán András, Hornyák Gyula, Horváthné Gyurcsek Katalin, Matéz Tibor, Nagy Károly, Nyerges Attila, Nyeste József.

21 éve balesetmentesen vezet

Kindlovits Zsolt, Fábián Zsolt, Giák Imre, Révész László, Szávai Péter.

14 éve balesetmentesen vezet

Lipécz Szilvia, Szombati Györgyné, Bercsényi István, Donka Krisztián, Kóta Róbert, Nagy Norbert, Répási Péter, Schmidt Tamás, Szűcs Gábor, Tistyán György, Tóth Csaba.

7 éve balesetmentesen vezet

Dajkáné Újlaki Zsuzsanna, Dankó Csaba, Bencsik Dávid Szilveszter, Böszörményi Zoltán, Flosznik László, Frachner Attila, Galgóczi József, Iván Zsolt, Molnár Gyula, Pajger János, Palai Péter Tamás, Rencsicsovszki Béla, Ruszó Zoltán, Szabó Viktor, Trója István, Túróczi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában