Helyi közélet

2018.11.23. 16:50

Virágos borsodi települések a legszebbek között

Pányok, Telkibánya - Telkibánya és Pányok is ott van Magyarország legvirágosabb és legszebb települései között.

Pányok, Telkibánya - Telkibánya és Pányok is ott van Magyarország legvirágosabb és legszebb települései között.

Telkibánya Belügyminisztériumi különdíjban részesült, Pányoknak pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség oklevelét és a Magyar Díszkertészek Szövetségének oklevelét ítélték oda. November 16-án rendezték meg a Virágos Magyarországért Környezet­szépítő Verseny 25., jubileumi díj­átadó gáláját Nagykőrösön. Az idén rekordszámú nevezés érkezett, összesen 324 önkormányzat vett részt a megméretésben.

Telkibánya már harmadik éve eredményesen szerepel a versenyben.

A díjátadón többek között részt vett Telkibánya polgármestere, Kassai Zoltán és Pányok polgármestere, dr. Sivák József is.

Nagy öröm

– Nagyon boldog vagyok, hogy Telkibánya már harmadik éve eredményesen szerepel a versenyben. Településünk 2016-ban Fődíjban, 2017-ben Az év települése, az idén pedig Belügyminiszteri különdíjban részesült – mondta lapunknak Kassai Zoltán. – Köszönettel tartozom a képviselő-testületnek, a település jegyzőjének és dolgozóinak, az önkormányzat dolgozóinak, a közfoglalkoztatott embereknek, a helyi civil szervezeteknek, a Telkibányán élőknek, valamint a helyi vállalkozóknak, hogy hozzájárultak az ápolt települési környezet fenntartásához. Ez a telkibányaiak közös sikere, a példás összefogás győzelme. A verseny immár jóval több egyszerű virágosításnál. A kezdeményezés felhívja a figyelmet az egészséges környezet és a környezettudatosság fontosságára. Hozzájárul a természeti és épített örökségünk megőrzéséhez, gyarapításához és a vonzó településkép kialakításához. Ezért a célért kell tovább dolgoznunk – fogalmazott lapunknak a polgármester.

Megtiszteltetés

Dr. Sivák József hozzátette, nagy megtiszteltetés Pányok számára, hogy az elmúlt évi Arany Rózsa Díj után az idén újabb országos elismerést kaptak.

– A díjátadón tartott méltatásban elismerték Pányok törekvéseit a települési környezet védelmében és szépítésében, a község virágosításában. Köszönjük mindazok támogatását és munkáját, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez és ezen keresztül kis falunk országos ismertségének növeléséhez – hangsúlyozta a polgármester.

HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában