Helyi közélet

2018.11.15. 17:54

Szakmai nap volt a megyei kórházban Miskolcon

Miskolc - A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Ferenczi-napot.

Miskolc - A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Ferenczi-napot.

Emléktábla-avatással és koszorúzással kezdődött szerdán a megyei kórház területén a Ferenczi Ilona- nap. Az eseményen köszöntőt mondott Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója és Torma András a Miskolci Egyetem rektora is.

Felújításra vár

Az Egészségügyi Szakiskola 1957. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit, a kórház területén, itt képezték a város és a régiónk számára a szakdolgozókat, ennek a háznak az elmúlt évtizedek során az oktatás mellett számos más funkciója volt, 1996-tól egészen 2014-ig például a szemészeti és az orr-fül-gége rendelés folyt itt. Jelenleg is használják, többek között detoxikáló, fizioterápiás részleg, dietetika és lelkészség is működik benne. Az öreg épület felújításra szorul, ezért az emléktáblát nem a falra, hanem a külső mészkő emelvényre helyezték el.

Kitüntetések, előadások

A nap folyamán számos szakmai ülést tartottak. Többek között népegészségügyi programokról, a hörgőrendszer megbetegedéseiről, a szívinfarktust követő időszakról, a betegmozgatási technikákról, a kézhigiénéről is hasznos információkat kaptak az érdeklődők.

Az esemény fénypontjaként Révész János főigazgató és Nyilas Judit ápolási igazgató kitüntetéseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt felmutató dolgozóknak. Méltatták Horkai Józsefnét, aki harmincnyolc éve van a pályán és idén miniszteri elismerésben is részesült. Kitüntették a fiatal ápolót, Varholik Dávidot, aki a Szakmák Európa Bajnokságáról ezüst éremmel tért haza. Bátorligeti Tamásné, Holis Lívia, Újhelyi Péterné és Marosvári Sarolta szakértelmét is kiemelték, ugyanis a Miskolci Erzsébet és Hospice Alapítvány Otthon dolgozóiból álló csapat a MESZK megyei megmérettetésén első, az országos versenyen pedig harmadik lett.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában