Helyi közélet

2018.11.21. 10:03

Négy szakma új mesterei Miskolcon

Miskolc - Harmincnégyen teljesítették a mesterképzés követelményeit.

Miskolc - Harmincnégyen teljesítették a mesterképzés követelményeit.

Négy szakma – autószerelő, cukrász, fodrász és kereskedő – harmincnégy képviselője vehette kezébe mesterlevelét a Népkerti Vigadóban azt követően, hogy mindannyian sikeresen teljesítették a mesterképzés követelményeit.

Az ünnepélyes esemény elején Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki azt mondta: a mesterképzés Miskolc számára éppen olyan fontos, mint a szakmai szervezeteknek. Kiemelte, Miskolc mindent elkövet annak érdekében, hogy a városban jelenlévő oktatási intézmények biztosítani tudják a szükséges minőségű és mennyiségű munkaerőt a már jelenlévő cégeknek, és a potenciális beruházóknak is.

Megújuló intézményhálózat

– Az erre irányuló legnagyobb projektünk a foglalkoztatási paktum, melynek keretében elkészítettük Miskolc új szakképzési stratégiáját is. Fontos továbbá az is, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatása révén hat és félmilliárd forintból teljesen megújulhat a Miskolci Szakképzési Centrum négy iskolája a közeljövőben – hangsúlyozta az alpolgármester.

Lórántné Orosz Edit, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője leszögezte, megyénkben a munkanélküliség mellett egyre erősebben jelenik meg a munkaerőhiány, a szakképzés így egyre inkább felértékelődik.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke azt mondta, a kamara számára a mester­oklevelek átadása mindig ünnepnap, hiszen a szakképzési feladataik megkoronázását jelenti az, ha a végzettek közül minél többen lesznek szakmájuk mesterei.

ÉM-TÁ


Mesterek lettek

Autószerelők:

Bálint Mátyás, Czingula Norbert, Fedorcsák Tamás János, Juhász József, Kakucsi János, Petus Attila

Cukrászok:

Csorba Babett, Fridrik Attiláné, Koroknai Krisztina, Máji Mátyás, Orosz Marianna, Pongó Vivien, Rása László, Sesztákné Szabó Ildikó, Sztruhár Szabolcs

Fodrászok:

Bolla Irén, Bodnár Réka, Czeglédi Zoltánné, Csehné Szűcs Éva, Kassai Anita, Katona Enikő, Lakatosné Horváth Edina, Marajda Réka, Nagy Marianna, Tóth Dorina

Kereskedők:

Ádám Judit, Bárány Zsoltné, Fábián Attiláné, Hajdúné Szabó Erika, Hornyák Szilvia Éva, Kassai Ivett Éva, Kónya Mónika, Pócsi Csilla Katalin, Tóth Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában