Helyi közélet

2018.11.27. 15:19

Az avasi közösség a belvárost gazdagítja

Miskolc - Szinte a hét minden napján találkozik a száz körüli taggal rendelkező idősklub.

Miskolc - Szinte a hét minden napján találkozik a száz körüli taggal rendelkező idősklub.

A harminchárom éve működő Avas Nyugdíjas Egyesület ma már a belvárosban, a Corvin utcában és a Vasgyári Közösségi Házban tartja alkalmait.

– Keddenként teadélutánt szervezünk, szerdánként klubnapot és próbát, ahol a művészeti csoporttal énekes, táncos, verses fellépésekre készülünk. Csütörtökönként jógázunk, bálokat tartunk és zsíros kenyér partit. Ezenkívül túrázni és színházba megyünk, és fürdőlátogatásokat teszünk, vagy külföldre utazunk. Rendszeresen megünnepeljük a születésnapokat, névnapokat, és időnként külső előadót hívunk aktuális témákban. Tehát abszolút színes klubéletet élünk több évtizede – emelte ki Berta Gizella, az egyesület elnöke.

Már kilencven, de eljön

– Valószínűleg mindenféle igényt, érdeklődést kielégítő programjainknak és jó közösségünknek köszönhetjük, hogy jelenleg is 106 tagunk van. Ami kisebb akadályt jelent, hogy sokan már nem mernek egyedül útnak indulni, ezért csak akkor tudnak eljönni az alkalmakra, ha összehangolják az elfoglaltságaikat. Hatvantól kilencven évig mindenféle korosztály előfordul, de sajnos férfiak már kevesen maradtak a csapatban – mesélte.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában