Helyi közélet

2018.11.05. 11:34

Átadták az új ravatalozót Járdáházán

Járdáháza - Állami segítséggel, közel húszmillió forintból épült fel a járdánházi búcsúztatóhely.

Járdáháza - Állami segítséggel, közel húszmillió forintból épült fel a járdánházi búcsúztatóhely.

Mindenszentek ünnepéhez kapcsolódva átadták Járdánházán azt az új ravatalozót, amelyet állami forrásból építettek fel az Ózdhoz közeli településen. A Gyepesi Temetőhöz évtizedeken keresztül egy martinsalakból készült épület tartozott, itt vettek végső búcsút az elhunytaktól. Az ingatlan állaga az idők során annyira leromlott, hogy menthetetlenné vált.

„Ezután érkezett állami segítség az új ravatalozó felépítéséhez – mondta el érdeklődésünkre Kovács Gábor, Járdánháza polgármestere. – A vis major keretből sikerült megvalósítani a beruházást, amely megközelítően húszmillió forintból épült fel. Egy ilyen helyet semmiképpen nem nevezhetünk szépnek, de a funkciójának tökéletesen megfelel majd a jövőben…”

A tervezettnél hamarabb

„A fejlesztés kapcsán ki kell emelnem Pintér Sándor Belügyminiszter úr és Riz Gábor országyűlési képviselő úr hathatós segítségét. A kivitelezés a tervezettnél hamarabb fejeződött be, így a Mindenszentek ünnepén már át is adhattuk. Nagyon fontos a falu életében, hiszen így a jövőben méltóképpen vehetünk búcsút az elhunyt járdánháziaktól” – mondta a Kovács Gábor.

ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában