Helyi közélet

2018.10.03. 16:06

Újhelyi ösztöndíjasok első közös találkozója

Sátoraljaújhely - Azt szeretnék, ha a fiatalok elmondanák a véleményüket.

Sátoraljaújhely - Azt szeretnék, ha a fiatalok elmondanák a véleményüket.

A napokban Sátoraljaújhelyen összegyűltek azok a fiatalok, akik részesültek a Szamosvölgyi Péter polgármester kezdeményezte Polgármester Ösztöndíjasa elismerésben.

Civil kontroll

– Ez egy régóta tervezett találkozó volt – mondja Szamosvölgyi Péter. – Négy évvel ezelőtt indítottuk útjára ezt a kezdeményezést és mára már több mint 30 diák érdemelte ki a Polgármester Ösztöndíjasa elismerést. Értelemszerűen sokan közülük már nem középiskolások. Van, aki még továbbtanul és van, aki már dolgozik. Egy dologban azonban mindannyian megegyeznek, korosztályuknál messze aktívabban érdeklődtek a közélet iránt. Ők Sátor­aljaújhely jövőjének a letéteményesei, szeretnénk, ha minél többen itt maradnának a városban, vagy ha máshol tanulnak tovább, akkor visszatérnének Újhelyre. Már korábban elhatároztam, hogy időről időre összehívom ezt a csapatot, mert számítunk a véleményükre. Ez volt az első alkalom, és úgy érzem, az ösztöndíjasaink is megértették, mit szeretnénk tőlük, és örülnek a lehetőségnek, hogy beleszólásuk lehet a várospolitikába. Szeretnénk, ha elmondanák, mi a véleményük a terveinkről, az elképzeléseinkről, ők mit szeretnének megvalósítani a városban. Egyfajta civil kontroll lehetne ez, amelyet nem szeretnénk nélkülözni a döntéseink előkészítése során. Az első találkozót követően létrehozunk egy zárt Facebook-csoportot és azt szeretnénk, ha ott is aktívan részt vennének a tagok a közös munkában, amelyet a város fejlődéséért folytatunk.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában