Helyi közélet

2018.10.19. 11:35

Péntek este Álom luxuskivitelben premier Miskolcon

Miskolc - Péntek este újra premier a Miskolci Nemzeti Színházban: Álom luxuskivitelben címmel táncjátékot láthat a közönség a Kamaraszínházban. A Truman Capote regénye alapján készült előadást Kozma Attila rendezte.

Miskolc - Péntek este újra premier a Miskolci Nemzeti Színházban: Álom luxuskivitelben címmel táncjátékot láthat a közönség a Kamaraszínházban. A Truman Capote regénye alapján készült előadást Kozma Attila rendezte.

Egy fiatal nő hajnalban kilép a taxiból, és megáll a Tiffany ékszerüzlet kirakata előtt, hogy elfogyassza reggelijét. Hogy honnan jött, senki nem tudja. Miután megette a croissant-t és megitta kávéját, hazasétál. Otthon lefekszik aludni. Kapucsengésre ébred. Egy jóképű fiatalember érkezik, egy ágrólszakadt író. Az új lakó.

A Miskolci Balett Truman Capote kisregényét és az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmet veszi alapul legújabb bemutatójához. Álmokat látunk, szenvedélyeket, indulatokat, a racionalitás és a szerelem összetűzését, két fiatal kapcsolatát, akik végül nem engedik, hogy tiszta érzelmeiket befolyásolja a rideg világ. Az előadás zenei világa a ’60-as évek ismert jazz-, pop- és alternatív zenéit tükrözi.

A Miskolci Balett idei első bemutatójával egyébként folytatja az irodalmi alkotások és sikerfilmek táncszínházi feldolgozásának vonalát. Tavaly a Casablanca feldolgozása aratott sikert.

A mozgásvilágban emeltük picit a tétet, az alapvetően kortárs mozdulatokra épülő előadásban nagyobb hangsúlyt kaptak a tánctechnikai kifejezőeszközök, mint a színháziak. Igyekszünk a testtel, a testről is beszélni a nézőnek, hiszen sok éves munkánk után mára értő közönsége alakult ki a táncelőadásoknak Miskolcon, így bátrabban kísérletezhetünk már izgalmasabb megoldásokkal. A cél az, hogy szerethető előadás szülessen. Sokáig csiszoltuk ezt az előadást, mert ez is egy csillogó gyémánt a Tiffany kirakatában – mondja az előadásról Kozma Attila rendező-koreográfus.

ÉM


[related-post post_id="4021771"]

[related-post post_id="4017794"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában