Helyi közélet

2018.10.04. 17:34

Összehoztuk: több száz ajánlat az Észak Állásbörzéjén

Miskolc - Munkaadóknak és munkát keresőknek segített találkozni lapunk és kiadónk: félszáznál több munkáltató­­­ több száz állásajánlatot kínált az Észak rendezvényén.

Miskolc - Munkaadóknak és munkát keresőknek segített találkozni lapunk és kiadónk: félszáznál több munkáltató­­­ több száz állásajánlatot kínált az Észak rendezvényén.

Először rendeztük meg szerdán az Észak Állásbörzét. A Miskolci Egyetemen tartott rendezvényen az álláskeresők egy helyen és időben találkozhattak félszáznál is több munkaadóval, valamint az oktatással és képzésekkel foglalkozó intézmények képviselőivel.

Kettős kihívások

Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntőjében a statisztikai adatokból indult ki. Mint mondta, a foglalkoztatás mértéke jelenleg 56 százalékos a megyében, ami viszonylag jónak mondható, míg a munkanélküliség 5,7 százalékra csökkent. Örömét fejezte ki, hogy a megyei napilap is fontosnak érzi a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolását, és a kormányhivatal által szervezett állásbörzén túl egy újabb rendezvény segíti ezt a folyamatot.

„Többszereplős együttműködés – ez lehet a megoldás a megyében munkaerőkérdés megoldásában, hiszen a meglévő munkanélküliség ellenére is jelentős a munkaerőhiány. A megyei önkormányzat többek között a TOP-pályázatok és a paktumirodák segítségével igyekszik javítani ezen a helyzeten” – mondta Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke többek között az EuroSkills 2018 budapesti döntőjének sikeres megrendezésével büszkélkedett, amelyen kiválóan szerepeltek fiatal szakembereink, s talán ezzel Magyarország kijelölte a szakképzés következő évtizedeinek fő irányát – mondta. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a jó szakembereket tudni kell megtartani, ami komplex gondolkodást igényel a vállalkozások részéről.

Uri Mariann, az Észak-Magyarország megbízott főszerkesztője elmondta, hogy az állásbörzével az olvasók és a gazdaság szereplőit szeretné a cég közelebb hozni egymáshoz.

„Hogy kerül a csizma az asztalra? Avagy, miért szervez egy megyei napilap állásbörzét? – kérdezhetnék. Az elmúlt közel két évtizedben oly sok változást élt meg a szakma, amelyre korábban soha nem volt példa. Egy valami azonban állandó: az újság nem lehet meg a vállalkozások – akik közül sokan hirdetőpartnereink – és az olvasók nélkül. Most ezt a két támaszunkat igyekszünk segíteni, hogy egymásra találjanak a munkaadók és a leendő munkavállalók” – mondta.

Változó szokások

A lapunkat kiadó Inform Média Lapkiadó Kft. nemcsak az állásajánlatokkal, hanem szakmai fórummal is igyekezett az érdeklődők segítségére lenni, amelyen a piac legjelentősebb régióbeli képviselői mutatkoztak be.

Elsőként Sándor Csaba, a Robert Bosch Energy and Body System Kft. csoportvezetője beszélt a duális szakképzésükről, amely egyedüli megoldást nyújt számukra a dolgozói utánpótlásra. A Jabil Circuit Magyarország Kft. HR-igazgatója, Cservenné Boros Andrea a globális társadalmi és technológiai változásokról beszélt, többek között arról, hogy a tengerentúli vállalati kultúra és attitűd hogyan gyűrűzik be hazánkba. Szabóné Bikki Ágnes, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője a munkaerő-kiválasztás és toborzás új módszereit ismertette. Kiss Krisztina, A Nő A Siker Alapítvány képviselője a munkaerőpiac gyökeres változásaira irányította rá a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában