Helyi közélet

2018.10.24. 18:52

Miskolcon startol a Junkies és a Rómeó Vérzik közös turnéja

Miskolc - Öt év után újra együtt koncerteznek a Junkies és Rómeó Vérzik zenekar tagjai.

Miskolc - Öt év után újra együtt koncerteznek a Junkies és Rómeó Vérzik zenekar tagjai.

A közös turné, melynek során a két banda összesen hét nagyvárosban áll színpadra, Miskolcon startol október 26-án.

Rómeó Vérzik

Pénteken indul a Junkies év végi turnéja, amit ezúttal a Rómeó Vérzik tagjaival szerveztek a zenészek. A két hónapos koncertkörút során a két együttes összesen hét nagyvárosban lép fel, minden egyes helyszínen más-más előzenekar társaságában. Az esemény azért is izgalmas, mert a felvidéki rock és a budapesti punk rock csapat utoljára 5 évvel ezelőtt járta be közösen az országot, azóta csak néhány fesztiválon lehetett elcsípni egyszerre a két zenekart.

„A 2012-es őszi turnénkat a Rómeó Vérzik csapatával szerveztük, akikkel akkor nagyon megszerettük egymást. Mondhatni, szimbiózisban éltünk, abszolút megtalálta a közös hangot a két társaság. Épp ezért egyből repetáztunk is, és 2013 tavaszán szintén velük jártuk végig a hazai klubokat” – mondja Szekeres András, a Junkies frontembere.

Bár azóta nem szerveztek közös koncerteket, ma is jó kapcsolatot ápolnak a zenészek. Igaz, hogy az utóbbi időben csak ritkán beszéltek, legfeljebb a nyári fesztiválokon találkozott a két csapat, de bármikor összefutottak, ugyanúgy ugratták egymást, mint a 2013-as turné alatt. Szekeres ezt egészséges csipkelődésnek nevezi, ami férfiközösségben szerinte teljesen normális. Azt mondja, pont ezért szeretett koncertezni a Rómeó Vérzik tagjaival, mert amellett, hogy folyton heccelték egymást, mindenki tudta a dolgát és a bulik teljesen rendben voltak.

„Már nem emlékszem, melyikünk hívta a másikat, valahogy mindkét zenekarnak egyszerre jutott eszébe, hogy turnézzunk közösen újra. Egyszerűen csak a régi idők emlékére úgy gondoltuk, megint belevághatnánk ebbe az egészbe. Eltelt 5 év, kíváncsiak vagyunk, most mit tudunk együtt produkálni. A múltkor nagyon jól működött, ezúttal is így kell történnie” – mondja az énekes.

A közös turné teljesen másnak ígérkezik, mint amit a közönség korábban megszokhatott a két csapattól, a zenészek ugyanis technikailag ezúttal jóval magasabb színvonalú produkcióval készülnek. „Lassan 25 éves a Junkies, megérdemeljük azt az apró luxust, hogy tökéletes, hightech látvánnyal és megszólalással jelenjünk meg a közönség előtt” – magyarázza Szekeres, hangsúlyozva: minden szempontból érezhető lesz a különbség az eddigi bulikhoz képest.

BOON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában