Helyi közélet

2018.10.01. 11:21

Miskolci siker!

Budapest - Ezüstéremmel tért haza a Szakmák Európai Bajnokságáról Varholik Dávid.

Budapest - Ezüstéremmel tért haza a Szakmák Európai Bajnokságáról Varholik Dávid.

A miskolci ápolóval – aki megyénkből egyedüliként mérette meg tudását a versenyen – utoljára a múlt héten beszélgettünk. Akkor elmondta, a féléves felkészülési idő után nagy elánnal vágott bele a versenybe. A díjátadót követően is megkerestük és mint mondta: csak nehezen fogja fel, hogy valóban sikerült elhoznia az ezüst­érmet.

Harminchét versenyszám

– Szavakkal nehezen fejezhető ki, mennyire jó érzés volt felállni a dobogóra. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elhoznom a második helyet, pláne úgy, hogy a verseny közben olvastam olyan irományokat is, amelyek kétségbe vonták, hogy képes vagyok erre. Képes voltam és ez nagyon jó érzés! – hangsúlyozta Dávid.

Az idei EuroSkillsen 28 ország vett részt, európán kívül többek között Indiából, az Arab Emírségből, Dél-Koreából, Japánból is érkeztek versenyzők, akik 37 versenyszámban mérték össze tudásukat. A magyar válogatott 31 tagú volt és 27 szakmában versenyzett.

– A magyar versenyzők összesen három arany, három ezüst és három bronzérmet nyertek a Budapesten megrendezett bajnokságon. Fontos még, hogy emellett nyolc kiválósági érmet is szereztünk. Ilyet a szakmájában magas pontszámot elért fiatalok kaptak – emelte ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke.

A szakképzés fontossága

Bihall Tamás hangsúlyozta, a kiemelkedő magyar eredmények mellett a kamara számára az is nagy öröm, hogy a EuroSkills Budapest rengeteg hazai és nemzetközi szakmai elismerést kapott.

– Bízunk benne, hogy ezzel a bajnoksággal is sikerült ráirányítani a figyelmet a szakképzés fontosságára, valamint arra, hogy mit jelent ez a tudás, és milyen lehetőségeket biztosít a fiatalok számára – tette hozzá. A EuroSkillst 2020-ban Graz, 2022-ben Szentpétervár rendezheti.


[related-post post_id="4002030"]

[related-post post_id="4000023"]

[related-post post_id="3997302"]

[related-post post_id="3858757"]

[related-post post_id="3489543"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában