Helyi közélet

2018.10.16. 18:35

Közösen dolgozzanak a célokért Miskolcon

Miskolc - Miskolc ifjú „bandái” szombaton mutatkoztak be a Szinva teraszon.

Miskolc - Miskolc ifjú „bandái” szombaton mutatkoztak be a Szinva teraszon.

Az önállóan működő, fiatal szerveződések azért hozták létre gyűjtőcsoportjukat, hogy közös erővel dolgozzanak felvállalt céljaik eléréséért. Az első Nagy Bandázás után azonban hogyan tovább? Milyen lehetőségek állnak a tenni akaró miskolci fiatalok előtt?

A lényeg az együttműködés

A rendezvény előtt beszélgettünk Sélley Andreával, a Bandákat segítő Dialóg Egyesület elnökével. Akkor elmondta, hogy a látókörükben tevékenykedő fiatal szerveződések motivációiban, ügyeikben sokszor átfedés van, azonban a kapcsolódások elmaradnak. Márpedig ezek a hivatalos vagy informális csoportok összedolgozva még könnyebben érhetik el céljaikat. Innen jött az ötlet, hogy egy ernyő alá terelik a csapatokat.

Mint a Nagy Bandázás után kifejtette Sélley Andrea, a bemutatkozó rendezvény ehhez egy többcélú keret volt. Kifelé a legegyértelműbb üzenet maguknak a bandáknak a bemutatkozása volt: ismerje meg őket és ügyeiket minél több miskolci.

Azonban befelé, a csoportosulás irányába más eredmények mutatják meg a szombati nap sikerességét. Az, hogy miként tudott együtt dolgozni és szervezni a Miskolc Bandáit jelenleg alkotó hét szerveződés, hogyan tudták egymást kiegészíteni, hosszú távon sokkal fontosabb sikert jelent – folytatta az elnök.

Tekinthetjük ezt egy tesztnek is, hogy a fiatalok együtt tudnak-e működni a jövőben, és Miskolc Bandái ne egyrendezvényes kezdeményezés legyen. Mint Andrea elmondta, a Nagy Bandázás önmagában jól sikerült, de az igazán fontos az, hogy a szervező csapatok mit gondolnak róla. A közös kiértékelés most következik.

Átbeszélik, hogy mi működött jól, és min kell változtatni a legközelebbi közös alkalom tervezésekor. Emellett felmerül a folytatás témája is: a jelenlegi hét banda (a Borsodi Szőrök, a Civil Rádió Miskolc – CiRMi, a Miskolc Bike Maffia, a Miskolci Alternatív Generáció – MAG, a Slam Poetry­­­ Miskolc, az Avasi Közösségi Kávézóból kinőtt Szólam Klub és a Tinta Social Club) akarja-e a közös munkát, ha pedig igen, hogyan képzelik azt el – summázta a közösségi tervezés lényegét Sélley Andrea.

ÉM-KCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában