Helyi közélet

2018.10.30. 08:36

Idei mindenszentek: a roham most várható

Miskolc - Hatalmas a tömeg és bőséges a kínálat a piacokon.

Miskolc - Hatalmas a tömeg és bőséges a kínálat a piacokon.

Gyertyát, mécsest sok helyen kínáltak, előbbit már hetven forinttól, utóbbiból a legkisebbekért százötven, míg a legnagyobbakért két-háromezer forintot is elkértek. A piacokon néztünk szét: miért mennyit kell fizetni a halottak napja előtt. Tapasztalataink szerint a legtöbben a négyszáz forint alatti termékeket választották, volt aki több tálcával is vásárolt.

A krizantém szála többnyire 300–350 forintba, az összeállított csokrok ára ezer forintnál kezdődik, de találtunk 5000–7000 forintos összeállítást is. A satnyább virágok olcsóbbak, de barátságosabb árakkal találkozni az őstermelői piacon is.

Sebő Bertalanné és István Györgyné az őstermelői piacon kínálta a krizantémot Fotó: Kozma István

Nagy volt a választék koszorúból is: a kisebbeket ötszáz, a közepeseket 1400–1800 forintért adták. A kis fenyőkoszorúért 600–700 forintot kérnek el, a közepes, szárított virággal összeállítottak 1200 forint körül vannak. Az áraknak a csillagos ég szab határt, a különleges virágokat és díszeket tartalmazó koszorúkért jobban ki kell nyitni a pénztárcát.

A nagyáruházak is készültek: polcaikon már hetekkel ezelőtt feltűntek a mécsesek, kisebb koszorúk, a barkács- és kertészáruházakban pedig a virágokat is beszerezhetjük.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4032618"]

[related-post post_id="4033353"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában