Helyi közélet

2018.10.09. 12:53

Három miskolci kutyának keresünk gazdit

Miskolc – Minden héten bemutatunk néhány örökbefogadásra váró/vágyó kutyust, hogy segítsük az összetalálkozásukat az álomgazdival.

Miskolc – Minden héten bemutatunk néhány örökbefogadásra váró/vágyó kutyust, hogy segítsük az összetalálkozásukat az álomgazdival.

Ezen a héten a Miskolci Állategészségügyi Telep lakóiból mutatunk be négyet. Valamennyien veszettség elleni védőoltással, féregtelenítéssel és SPOT-ON cseppekkel ellátva kerülnek az új gazdihoz. Az örökbefogadás költsége: 8 000 forint (veszettségi oltás+mikrochip ára).

Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 46/345-103, vagy 70/333-6625.


Bella nagy testű, idősebb, hét éves, német juhász jellegű, keverék nőstény. Fajta társaitól csak annyiból különbözik, hogy rövidebb lábai vannak és hogy a gazdái megváltak tőle. A gyepmesteri telepen három hónapja vár hűséges örökbefogadó családjára, akiknek szívesen őrizné a házát.


Kajla, szintén német juhász jellegű, két éves, keverék hím, csapott fülekkel. Majdnem egy éve él már a menhelyen, ahová előző gazdái adták le. Fajta társaira kevésbé jellemző, rövidebb szőre miatt kevesebb ápolást igényel. Közepes testalkatából kifolyólag kisebb hely is elegendő számára.


A két éves Assan azok számára ajánlott, akiknek közel áll a szívéhez a stafford terrier. Bár keverék kan, de nagyon emlékeztet fajta tiszta társaira. Különleges szőrzetével, jó kiállásával, új gazdái sok örömöt lelhetnek majd benne, ha van türelmük a régi menhelylakóval végig csinálni az előkontrollt.


Visszajelzés

Megkérdeztük a gyepmesteri telepet a beérkező visszajelzésekről.

– Hetente néhány alkalommal hívnak az újságban meghirdetett állatokkal kapcsolatban. Jellemzően nem Miskolcról, hanem távolabbi településről, akik nem tudnak ide utazni. A fiatal lakóinkat nagyon hamar elviszik a helyiek. Az lenne igazán segítség, hogyha a nagyobb testű, régebb óta itt élő, kevésbé szép kutyák több figyelmet kapnának – mondta el érdeklődésünkre Görcsösné Szegedy Eszter, a Miskolci Állategészségügyi Telep vezetője.

ÉM-DA


[related-post post_id="4003824"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában