Helyi közélet

2018.10.05. 16:44

Felújítják a belvárosi parkokat Miskolcon

Miskolc - Megszépül a Városház tér környéke és a Szemere-kert­­­ is.

Miskolc - Megszépül a Városház tér környéke és a Szemere-kert­­­ is.

Megkezdődött a Szemere-kert felújítása és a Városház téri platánsor környezetének rendezése. A munkálatok részleteit dr. Kiss János alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője ismertette.

Az első lépés

– A miskolciaknak régi igénye volt, hogy fejlesszük a történelmi belváros parkjait, és különösen az, hogy növekedjen a virágos felületek száma. Ez a folyamat a Szemere-kert átalakításával megkezdődött, de ez csak az első lépés – mondta.

A bruttó negyvenötmillió forintos beruházás során közel kilencezer évelő virágot és kétezernél több cserjét ültetnek el, megújul a gyepszőnyeg, felújítják a járdákat és új utcabútorokat is kihelyeznek. Az alpolgármester elmondta, a felújítás során néhány öreg fát kivágnak majd, viszont mindet pótolják új facsemetékkel.

Pihenőpark lesz

– A felújítás után tehát a Szemere-kert egy kellemes pihenőparkká alakul, ami reményeink szerint a miskolciak és a turisták tetszését is elnyeri – összegzett dr. Kiss János.

A Városház téri platánsornál szintén dolgoznak, ott mintegy kétmillió forintból építik újjá a fák gyökérzetét védő gyűrűket, és az utcaburkolatot is kijavítják. A felújítás várhatóan október végére fejeződik be.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában