Helyi közélet

2018.10.25. 15:25

Értékes Mancs-kitűző is jár a Prima Díj mellé

Miskolc - Immár összesen 16-an viselhetik büszkén az értékes kitűzőt.

Miskolc - Immár összesen 16-an viselhetik büszkén az értékes kitűzőt.

Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Roósz András kohómérnök, egyetemi tanár és Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatója vehette át tegnap szerkesztőségünkben azt a drágakövekkel kirakott kitűzőt, mely a Megyei Prima díjasok egyik ajándéka. Ők hárman még 2011-ben lettek díjazottak, de akkor még nem járt a jutalom mellé a híres Mancs nevű mentőkutya lábnyomát stilizáló értékes kitűző.

Meglepetés volt

Az ajándékokat Ádám Imre, a VOSZ megyei elnöke és ifj. Vajda Attila, az ékszer tervezője, készítője és felajánlója nyújtotta át a Prima díjasoknak. Elmondták, szerették volna, ha minden korábbi nyertes is megkapja az ajándékot, így már összesen 16-an viselhetik büszkén az értékes kitűzőt.

Sándor Zoltán úgy fogalmazott, nagy meglepetés volt számára az ajándék, a díj azonban azoké a közösségeké is, akikkel ő dolgozik, hiszen nélkülük ő sem tudna jó munkát végezni. Roósz András jelezte: ő sem tudna tudományos kutatásokat egyedül folytatni, úgyhogy minden kitüntetése a kollégáinak is szól. Megígérte, hordani fogja a Mancs-kitűzőt.

ÉM-HE


[related-post post_id="4024139"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában