Helyi közélet

2018.10.18. 14:19

Érdemes rápörögni a következő nagy bulikra Miskolcon

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Október 18., csütörtök

22.00 Egyetemi Házibuli Party a miskolci Rockwell Klubban

Az est rezidense Mártonboy

„Miskolc egyik új generációs DJ-je vagyok, a Mályi beach és a Rockwell rezidense. Látogass el hozzám és én elhozom a legszínesebb éjszakád…” – írja Facebook-oldalán Mártonboy.


Október 19., péntek

21.00 Pál Utcai Fiúk-koncert a miskolci Helynekemben

Vendég az Einstand. Kapu­nyitás: 20.00

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból, és már azon a nyáron megtartották az első koncertjüket, a helyi moziban, ami olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, tovább folytatják együtt. Hamar kialakult az első stabil felállás: Leskovics Gábor – ének, gitár, Turjánszki György – basszusgitár, Zelenák Tibor – dob, Bárány Tamás – gitár, akit hamarosan Papp Ernő vált fel és csatlakozik Potondi Anikó – ének és Eőry Tamás – szaxofon. A legfontosabb dalokat 1985-ben, kezdetleges körülmények között rögzítik maguknak. Az új album, Ha jön az élet címmel, 2000-ben jelent meg 14 dallal, amelyben a régi PUF stílus ötvöződik új zenei motívumokkal. Az egykori bulizenekar ezzel a részbeni megújulással zeneileg és stílusában vált egyszerre éretté és kiforrottá. A tagcserék is abbamaradnak a Turjánszki György helyett érkező Varga Laca beszállásával. Egyre többet kísérleteznek a hangzásokkal, a koncertekre többször vendégzenészeket hívnak, és az egyik ilyen vendég Szűcs Qka Krisztián állandó vendégnek marad meg, aki trombitával, kürttel és billentyűs hangszerekkel is segíti a zenekart. Ebben a felállásban jelenik meg 2008-ban a Legelő című album, aminek a dalai nagyon gyorsan bekerülnek a koncertek repertoárjába a régi dalok mellé. Az idén 35 éves zenekar elmúlt évei főleg koncertezéssel teltek, de persze a dalírás sem maradt abba, sorra születnek a dalok, így készülve fel a következő albumra.

22.00 Groovehouse-koncert a miskolci Collins Clubban

Éljük át együtt újra, amit tavasszal. Testközelből láthatjátok az ország egyik legsikeresebb együttesét. Line up: Dj Atti

A Groovehouse magyar pop rock együttes, célcsoportjuk a tinédzserektől az idősebb korosztályig terjed. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenéséig minden korábbi rádiós játszási rekordot megdönt. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy. 2011 februárjában a közönség legnagyobb megdöbbenésére Judy bejelentette, hogy kiszáll a Groovehouse-ból és szólóban folytatja tovább. Döntését az évek során felmerült és meg nem beszélt konfliktusokkal magyarázza. Szólókarrierről azonban nem igazán beszélhetünk, ugyanis ez év áprilisában alighogy elkészült egy szóló dal és klip Soha nem késő címmel, szinte ezzel egy időben kiderült: Judy gyermeket vár. S bár fellépéseket továbbra is vállal, érthető módon nem a karrierjére összpontosít. Judy magánéletének csúcspontjaként 2011. december 29-én megszületik Maja nevű kislánya. A következő másfél év alatt a két zenész egyáltalán nem tartja a kapcsolatot, de egykori menedzserük, Bognár Tibor a Judyval való minden egyes beszélgetésüket azzal zárja, hogy gondolkozzon el a zenekar újraélesztésén. 2017-ben bejelentették, hogy közel 10 év után új albummal jelentkeznek. A lemez előfutáraként 2017 novemberében megjelent az Élj című daluk. Végül 2017 decemberében megjelent a hatodik stúdióalbumuk, ami a Groovehouse 6 címet kapta.


Október 21., vasárnap

19.00–23.00 II. Hastáncosok Éjszakája a RockWell Clubban

Az est sztárfellépője

Bartos Noémi Naimah

Fellépnek a miskolci hastáncoktatók és tanítványaik: Lebenszky Lia, Kertész Gigi Nikoletta és a Talhakimt Tribe, Ujfaludi Natália és a Grand Jeté, Sepsi Klaudia, Szűcs Bogi és a B-Dance. Továbbá nyílt színpadi lehetőséggel várják szeretettel mindazokat, akik kedvet éreznek a fellépéshez!

ÉM


Programajánló

Október 19., péntek

17:00 – Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épülete, Miskolc, Papszer 1. Zenei Szemere-szalon. Széchenyi Imre (1825–1898) zeneszerző halálának 120. évfordulója alkalmából rendeznek koncertet. A vendég: Széchényi Kálmán, a zeneszerző testvérének déd­unokája, az elhangzó zeneművek felkutatója. Közreműködik: Kassai István – Liszt-, Weiner- és Artisjus-díjas zongoraművész, Baranyai Anett – ének, Flach Antal – zongora.

20:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Pál Utcai Fiúk. Koncert. Vendég: Ein­stand.

Október 20., szombat

10:00 – Avasi Közösségi Kávézó, Miskolc, Szentgyörgy út 42–44. Közösségi falfestés a gyermekrendelő előtt.

19:00 – Miskolc Generáli Aréna, Görgey Artúr u. 19. Apáca Show. A Szegedi Szabadtéri Játékok produkciója, országos turné.

23:50 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. ByeAlex és a Slepp. Koncert.

Október 21., vasárnap

10:30 – Csodamalom Bábszínház, Miskolc, Kossuth utca 11. Lúdas Matyi. Bábelőadás.

Október 24., szerda

17:00 – Miskolc, Lévay József Református Gimnázium

Miskolc, Kálvin János u. 2. Utazók klubja. Horvátország, Bosznia-Hercegovina. Előadó: Prof. dr. Hevesi Attila. Jedlik Ányos TIT.

18:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Dr. Mérő László és Szendi Gábor: Érzelmeink és döntéseink. A két előadó népszerű előadása a mindennapi életünkről, boldogságunkról, boldogtalanságunkról.

19:00 – Miskolci színház, Játékszín. Dixie Klub: Miskolc Dixieland Band.


A Miskolci Nemzeti Színház októberi műsora

Nagyszínház

19., péntek

19.00: Furcsa pár, Bérlet­szünet

20., szombat

19.00: Furcsa pár, Bérlet­szünet

24., szerda

19.00: Cirkuszhercegnő, Bérlet­szünet

25., csütörtök

19.00: Cirkuszhercegnő, Bérlet­szünet

Kamaraszínház

20., szombat

19.00: Álom luxuskivitelben, Egressy (Arany, Ezüst) bérlet

25., csütörtök

19.00: Édes Anna, Bérlet­szünet

26., péntek

19.00: Édes Anna, Upor (Arany, Ezüst) bérlet

27., szombat

19.00: Édes Anna Latinovits (Arany, Ezüst) bérlet

30., kedd

19.00: Györgyike, drága gyermek, Bérletszünet

Játékszín

20., szombat

19.00: Emberek alkonya

24., szerda

19.00: Miskolci Dixieland Band – Dixie Klub


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában