Helyi közélet

2018.10.02. 13:59

A tehetségnek adtak teret Miskolcon

Miskolc - Ki a tehetség? Hogyan ismerhető fel és hogyan foglalkozzunk velük?

Miskolc - Ki a tehetség? Hogyan ismerhető fel és hogyan foglalkozzunk velük?

Sok-sok tehetséges gyerek és fiatal, valamint az intézmények tehetségprogramjai mutatkoztak be tegnap az Avasi Gimnáziumban. A TehetségTér elnevezésű napot a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezte abból a célból, hogy az oktatási és nevelési intézmények megismerhessék egymás tehetségfejlesztő programjait. A rendezvény meghívott vendége dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus volt, aki „Hogyan viseljük el a tehetséget?” címmel tartott előadást az érdeklődő pedagógusok és szakemberek számára. (A vele készített interjúnkat lapunk későbbi lapszámában olvashatják.)

Tóthné Haris Katalintól, a TehetségTér egyik főszervezőjétől, a pedagógiai szakszolgálat tehetséggondozó koordinátorától azt kérdeztük, a sok tehetséggondozó program azt feltételezi-e, hogy megyénkben sok a tehetséges gyerek és fiatal. Kifejtette: a tehetség fogalma széles terület, vannak rejtett tehetségek, nyílt tehetségek, de elveszett tehetségek is. Ezért fontos, hogy foglalkozzunk velük. A szakszolgálat egyik feladata éppen az, hogy a tehetségeket azonosítsa. A tehetségnek nagyon sok formája ismert. Van, akinek az intelligenciája magas, másnak az előadó-képessége, a zenei vagy a matematikai képessége. Három ismérve azonban minden tehetségnek van: a kreativitás, a megfelelő értelmi képesség és a speciális területen észlelhető kvalitás.

ÉM-HE


[related-post post_id="4002859"]

[related-post post_id="4001970"]

[related-post post_id="3964931"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában