Helyi közélet

2018.09.19. 20:19

Templomkert Fesztivál Hernádkakon

Hernádkak - Hagyományteremtő céllal tartott családias jellegű napot a helyi református egyházközösség.

Hernádkak - Hagyományteremtő céllal tartott családias jellegű napot a helyi református egyházközösség.

A szervezők jó ízléssel alakították ki a helyszínt „a legegyszerűbb a legjobb” elv alapján, szalmabálákból készített kerti bútorok biztosították a kényelmet az érdeklődőknek. Mint azt Mike Martin református lelkész elmondta, több éve gondolkodtak azon, miként lehetne bevonni a parknak is megfelelő templomkertet a közösség életébe. Egyfajta piknikszerű, kulturális elemekkel dúsított szabadtéri program mellett döntöttek, ami nagyszerűen sikerült.

– A templomban Isten Igéjének alapján kértük az áldást rendezvényünkhöz, amit a jelek szerint meg is kaptunk – mondta a lelkipásztor.

– Nagyon sokan eljöttek más felekezetektől is, de hangsúlyozom, hogy nem csak közösségi alkalomról volt szó, hanem egy igeiről is, ugyanakkor lehetőség a találkozásra a település lakosságának. Külön szórakozási lehetőséget biztosítottunk a legfiatalabbak számára, sőt gasztronómiai bemutatóknak, kóstolóknak örülhettek vendégeink – mondta a református lelkész.

Az eseményen részt vett Koncz Ferenc, a térség ország­gyűlési képviselője és Csöbör Katalin, a megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője is.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában