Helyi közélet

2018.09.24. 15:41

Őszi színek és ízek a hidasnémeti művelődési házban

Hidasnémeti - Sok finomságot és érdekességet kínált az idén is az Ősz színei, ízei rendezvény, melyet a Hidasnémeti Művelődési Házban rendeztek szombaton.

Hidasnémeti - Sok finomságot és érdekességet kínált az idén is az Ősz színei, ízei rendezvény, melyet a Hidasnémeti Művelődési Házban rendeztek szombaton.

A programok között szerepelt a Házias ízek versenye, a Miskolci Bonsai Klub bemutatója és vására, kézműves piac, gyermekfoglalkozások, valamint kisállatsimogató.

A Házias ízek versenyre három kategóriában lehetett nevezni: szörpök és lekvárok, sütemények, valamint savanyúságok.

Újdonság a bonsai

A másik megméretés a Falusi kertek, kamrák címet viselte. A jelentkezők asztaldíszítéssel szálltak versenybe, a felhasznált elemeknek csak a képzelet szabott határt. Gyümölcsök, tobozok, de akár a kukoricacsuhé is felkerülhetett az asztalra. Amíg a zsűri dolgozott, addig a nézelődőkről sem feledkeztek meg a szervezők. A nagyokat a kézműves minipiac várta, ahol többek között a helyi önkormányzat „kertje” is bemutatta portékáit, a gyerekek pedig különböző szórakoztató programoknak örülhettek.

Az idei év újdonsága, hogy a rendezvényen részt vett a Miskolci Bonsai Klub, melynek tagjai nemcsak gyönyörű bonsaiokat vittek el Hidasnémetibe, hanem az érdeklődők sok mindent megtudhattak a különleges törpefákról.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában