Helyi közélet

2018.09.11. 19:16

Nem csak gazdálkodóknak szól a Szendrői Gazdanap

Szendrő - Idén szeptemberben sem marad gazda-, na és vadásznap nélkül a város.

Szendrő - Idén szeptemberben sem marad gazda-, na és vadásznap nélkül a város.

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik – hatodik alkalommal – a Szendrői Gazdanapot szeptember 15-én, mely ebben az évben már második alkalommal egészül ki a Bódva-völgye Vadásznappal.

Traktoros felvonulás

A rendezvény reggel 9-kor traktoros felvonulással kezdődik, amely végighaladva az egész városon a Strandrétre érkezik meg, amely a rendezvény helyszíne.

Tizenegy órától elstartol a hagyományos főzőverseny két kategóriában – vadételek és egyéb, szabadtűzön készült ételek –, melynek a vendége Sági Szilárd, a Hal a tortán szakácsa. Idén is megmérkőznek a sütemények egymással, méghozzá az őszi gyümölcsökből és termésekből készültek, a házi lekvárok és a házi pálinkák.

Koncertek, gyerekprogramok

Az ünnepélyes megnyitóra 13 órától kerül sor, amelyet követően a színpadon az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Zenekara és a Százszorszép Majorette Csoport ad műsort.

Karcsi bácsi kertészkedik a gyerekeknek, majd jön Komonyi Zsuzsi műsora, ezt követően elstartol a Paraszt­olimpia, amelyre a háromfős csapatok a helyszínen nevezhetnek. Lesz még délután magyar kutyák fajtabemutatója, majd az eredményhirdetést követően az Inflagranti együttes ad koncertet. Közben egész nap kirakodóvásár, kóstolók, egészségügyi tanácsadás, állatsimogató, népi játszótér, rodeóbika és lovaglás várja a kilátogatókat.

Közben persze szakmai kiállítókban sem lesz hiány, több cég és gyártó mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is jelen lesz standjával, így bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni.

Vadásztársaságok is

Persze a gazdálkodáshoz kapcsolódó standok mellett a vadásztársaságok is ott lesznek, így megtekinthetőek lesznek a legnagyobb és legszebb trófeák is. A rendezvény védnöke Riz Gábor országgyűlési képviselő.

ÉM


[related-post post_id="3978412"]

[related-post post_id="3968918"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában