Helyi közélet

2018.09.18. 18:34

Éjszakai fogadóóráján felel a miskolci színházigazgató

Miskolc - Miskolcon is megrendezik a színházak éjszakáját: nyitva a teátrum.

Miskolc - Miskolcon is megrendezik a színházak éjszakáját: nyitva a teátrum.

Szeptember 22-én este nyolc órától egészen éjfélig újra megnyílik a Miskolci Nemzeti Színház az érdeklődők előtt.

A teátrum játszóhelyein, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben nyílt próbák, kulisszatitkok és meglepetések várják a színházbarátokat. Az este zárásaként pedig először hallhatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház 195. évadának dalát, amit közösen meg is tanulhatnak az előadókkal.

Elkészült, most készül

A látogatók öt mostanában születő előadásba is betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot és megismerkedve egy darab készülésének különböző fázisaival.

A Nagyszínházban a frissen bemutatott operett, A cirkuszhercegnő lesz terítéken. A Kamaraszínházban a gyermekeket és gyermek­lelkű felnőtteket várja a Félő­lény című zenés mesejáték próbája, benne Harangi Mária rendező. A Csarnokban a Három nővér próbájába leshetnek be a csoportok, a rendező, Rusznyák Gábor árul majd el néhány érdekességet az októberben a közönség elé kerülő Csehov-klasszikusról, és arról, neki miért és hogyan fontos ez a mű. A Játékszínben Shakespeare drámája alapján egy kortárs magyar színmű készül, Keszég László rendezésében – a szerzővel, Enyedi Évával lapunk éppen a közelmúltban készített interjút. A két­szereplős Lear halála van a legközelebb a bemutatóhoz, ebbe a munkafázisba is betekinthetnek az érdeklődők. A Miskolci Balett táncosai Kozma Attila vezetésével az Álom luxus­kivitelben táncelőadásra készülnek, a balett-terembe várják majd a kíváncsi színházbejárókat.

A próbák mellett Béres Attila igazgató az énekkari próbateremben fogadóórát tart: bármit kérdeznek a nézők, ő válaszol.

Az évad dala

A program zárásaként a Nagyszínházban lehull a lepel a 195. évad daláról, amelyet a színházak éjszakájának közönsége együtt tanulhat meg az előadókkal. Így több mint 500 ember énekel majd újra egyszerre a Miskolci Nemzeti Színházban. A tavalyi évhez hasonlóan pedig a közös éneklés megörökítésére felkérik az összes okostelefonnal rendelkező látogatót, hogy élő bejelentkezésben adjon hírt az eseményről a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A programokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet névvel, lakcímmel, e-mail-­címmel és telefonszámmal, szeptember 17-én 10 órától szeptember 21-én éjfélig. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadja a színház, az első 450 regisztráló vehet részt a programon. Egy levélben maximum 4 fő regisztrálható az eseményre! Bővebb információ a színház honlapján (www.mnsz.hu) és Facebook-oldalán található a rendezvénnyel kapcsolatban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában