Helyi közélet

2018.09.06. 18:33

Dobogós miskolci helyezések a majorette Európa Bajnokságon

Miskolc – Augusztus 23-26 között került megrendezésre a XV. IAM Majorette Európa Bajnokság Horvátországban (Opatijában), ahol 8 ország 62 csapata mérte össze tudását.

Miskolc – Augusztus 23-26 között került megrendezésre a XV. IAM Majorette Európa Bajnokság Horvátországban (Opatijában), ahol 8 ország 62 csapata mérte össze tudását.

A Premier Alapfokú Művészeti Iskola és a Miskolci Kulturális Központ fenntartásban működő Miskolci Mazsorett Együttes 24 versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen, akik összesen 5 produkcióval indultak, melyből 3 versenyszám dobogós helyen végzett.

A versenyzők a Magyar Mazsorett Szövetség által májusban megrendezett Magyar Bajnokságon szereztek kvalifikációt cadett (8-11év) és senior (15+) korosztályban is. Az együttes tagjai augusztus elejétől folyamatosan készültek, hogy bemutathassák produkciójukat a nemzetközi zsűri előtt.

A megnyitó ünnepség után az első versenyszámot a miskolci versenyző Molnár Panka Sára (9) mutatta be, aki botos solo kategóriában először vett részt Európa Bajnokságon és hibátlan produkciójával a nyolcadik helyen végzett.

Ugyan ebben a kategóriában Bohus Hanna (11) a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A cadett miniformáció szintén bronz éremmel térhetett haza.

A verseny második napján a Senior zászlós csapatért lehetett izgulni, akik szintén elsőként mutatták be látványos produkciójukat és végül a dobogó második fokára állhattak fel.

Az Európa Bajnokság utolsó napjára már csak egy versenyzőnkért izgulhattunk aki végül senior solo kategóriában a 10. helyen végzett.

A tengerparti városból rengetek szép élménnyel tért haza az együttes. A verseny mellett volt idő egy kis kikapcsolódásra, város nézésre, fürdőzésre is.

A lányok és a csoportvezetőik (Dudás Ágnes, Rózsa Ildikó valamint asszisztenseik: Borbély Bianka és Vajóczki Eszter) szorgalmas és kitartó munkája és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket.

Az együttes ezúton is szeretné megköszönni támogatóinak, hogy eljuthatott az Európa-bajnokságra és természetesen a szülőknek is, akik anyagi áldozatot sem kímélve a csapat mellett állnak!

Az Európa-bajnokságon bemutatott produkciók megtekinthetőek szeptemberben Miskolc különböző kulturális rendezvényein.

Az együttes szeptemberben induló csoportjaiba szertettel várja óvodás kortól az új jelentkezőket.

Eredmények:

2. hely Senior zászlós csapat

3. hely Cadett mini formáció 3. hely Cadett solo (Bohus Hanna)

8. hely Cadett solo (Molnár Panka Sára)

10.hely Senior solo kategória (Vajóczki Eszter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában