Helyi közélet

2018.09.04. 16:48

Borsodbótán műfüves pályát avattak és átadták a helyi díszpolgári címet is

Borsodbóta - A rendezvényt számos program és fellépő is színesítette.

Borsodbóta - A rendezvényt számos program és fellépő is színesítette.

Az első közösségi összetartozást erősítő hagyományőrző rendezvénysorozatot Borsodbótán tartották a közelmúltban a helyi ÖTTE Egyesület, valamint a házigazda település, Sáta és Uppony önkormányzatai szervezésében.

Avatás meccsekkel

A Borsodbótai Általános Iskola udvarán Gulyás János polgármester köszöntötte a jelen lévő szép számú közönséget. Először ünnepélyesen átadta a 20 millió forintba került műfüves pályát, ahol elvégezte a kezdőrúgást is, sőt az első gólt is ő szerezte. Öt csapat mérte össze tudását, a legjobbnak a Deadpool gárdája bizonyult, második lett a Borsodbótai Barcelona, harmadik a Pocakosok, negyedik a Takarékszövetkezet, ötödik az FC Szőlőművelők focicsapata.

Ezt követően a díszpolgári cím adományozása szerepelt a programban. Kriston Nándor – Bóta szülötte, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnöke – vehette át az oklevelet és a díszes vázát, aki sokat tett a település fejlődéséért és több mint 20 éve ő alapította a Bótaiak Hagyományőrző Egyesületét.

Kriston Nándor „A bótai templom” című képet Széphalmi Jurkó Lászlótól kapta 2002-ben, amelyet most szülőfalujának adományozott azzal, hogy a 80 éves templomban helyezzék el véglegesen. A polgármester át is nyújtotta Szűcs Gyula atyának.

Népművészeti fellépők gondoskodtak a kellemes hangulatról, így az Ózdi Önkéntes Tűzoltózenekar, Váradi Győző és cigányzenekara, Csipkés Laura versmondása, Horváth Martina zongoraműsora, Nagy Zsófia ének és szintetizátor előadása, a SziRom-Szimfonikus Roma Zenekar, majd Kiss Csaba és barátai rockkoncertje. Kiegészítő eseményként a jelenlevők megtekinthették Németh Katalin és Bodnár Éva csuhé dísztárgyait, Bari Zoltán tetovált- és Takács László kovácsolt dísztárgyait. Helytörténeti és népművészeti kiállítás is volt az IKSZT Közösségi Házban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában