Helyi közélet

2018.09.26. 08:16

Akár nyitott ajtóval is elindulhat a villamos - Figyelnie kell a sofőröknek

Miskolc - Meghibásodás miatt akár nyitott ajtóval is elindulhat a miskolci villamos.

Miskolc - Meghibásodás miatt akár nyitott ajtóval is elindulhat a miskolci villamos.

A Skoda villamosokkal kapcsolatos veszélyes hibára hívta fel a figyelmet az az olvasói levél, melyet a múlt hétvégén kapott az egyik országos hírportál. Eszerint Miskolcon az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a villamos nyitott ajtóval elindult. Mint írja, a sofőrök egy utasítást is kaptak, melyben a problémára felhívják a járművezetők figyelmét.

– A hiba okát és a megoldást nem részletezik, a villamos egyik fontos biztonsági berendezése hibásan működhet, és így hagyják közlekedni a járműveket, minden felelősséget a járművezetőre hárítva – áll a levélben.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi az igazságtartalma a levélnek, ezért a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályánál érdeklődtünk, akik elmondták, az MVK Zrt. városi közlekedési cég szakemberei tudnak a problémáról, és igyekeznek mielőbb kijavítani azt.

– Ilyen esetben a jármű vezérlésének le kellene tiltania, tehát elvileg a járművek nem is tudnának elindulni, azonban néhány esetben ez mégsem így történt. A közlekedési cég a hiba észlelését követően azonnal felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy a problémát mielőbb kijavítsák – válaszolták.

Ellenőrzik

Hozzátették, a villamosvezetőkhöz valóban eljuttattak egy irományt, melyben értesítik őket a hibáról.

– A felhívásban a cégvezetés kérte tőlük, hogy a hiba kijavításáig fokozott figyelemmel közlekedjenek, minden esetben ellenőrizzék az ajtók állapotát, ne bízzanak meg teljesen a vezérlést automatikusan letiltó rendszerben – hangsúlyozta a polgármesteri hivatal.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában