Helyi közélet

2018.09.05. 07:30

75. Velencei FIlmfesztivál - Popsztárból színésznő, színésznőből popsztár

Miskolc, Velence - Míg a hétvége a színésznőként tündöklő popcsillagról, Lady Gagáról szólt, a velencei filmfesztivál második feléhez érkezve megláthattuk, milyen popdíva válik Natalie Portmanből Brady Corbet Vox Lux című versenyfilmjében.

Miskolc, Velence - Míg a hétvége a színésznőként tündöklő popcsillagról, Lady Gagáról szólt, a velencei filmfesztivál második feléhez érkezve megláthattuk, milyen popdíva válik Natalie Portmanből Brady Corbet Vox Lux című versenyfilmjében.

Épp akkor értem az újságírók számára fenntartott felsőszint impozáns belmagasságú termébe, amikor a feketébe öltözött Portman és a Vox Lux stábja épp elhagyták a sajtótájékoztatót, és mire írni kezdtem, a kivetítőn már a fotózásukat látom, ami egyébként a hátunk mögötti teremben zajlik, így ilyenkor a sajtószoba morajlását a fotósok hangoskodása nyomja el, akik elsősorban Natalie nevét kiabálva próbálják magukra vonni a színésznő figyelmét.

Felveszi a versenyt

A Portman által alakított popsztár karrierje egy iskolai lövöldözés túlélőjeként indul, illetve az áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen előadott dala az, ami elindítja a pályáján, melyet a lövöldözések és terrorcselekmények éppúgy végigkísérnek, ahogy testvérével (Stacy Martin) való rivalizálása és menedzserével (Jude Law), valamint tinédzser lányával (Raffey Cassidy) való konfliktusokkal teli viszonya.

Portman láthatóan lubickol az örökké turnézó, a lesifotósok kameráinak és az újságírók kérdéseinek állandó kereszttüzében élő alkoholista és drogos popbálvány szerepében. Csillogó ruhában, erős színpadi sminkben előadott énekes-táncos számai simán felveszik a versenyt sok, a 2000-res években indult popcsillag műsorával, de ebben ki is merül a film letöbb erénye. Úgy látszik, Portmannek Velence az a hely, ahol mindig új oldaláról mutatkozhat be. Itt debütált a vásznon balerinaként a Fekete hattyúban, amiért Oscar-díjat kapott, és aminek ugyanúgy a férje, Benjamin Millepied volt a koreográfusa, ahogy a Vox Lux táncbetéteinek is. Velence adott otthon a színésznő első rendezésének, az Eve című rövidfilmnek is, amiben a legendás Lauren Bacall és Ben Gazzara alakították a főszerepet, és amit 2008-ban volt szerencsém itt a filmfesztiválon, Portman jelenlétében megtekinteni.

Váró Kata Anna, Velence, 2018. szeptember 4.


[related-post post_id="3972037"]

[related-post post_id="3971224"]

[related-post post_id="3970751"]

[related-post post_id="3969899"]

[related-post post_id="3969589"]

[related-post post_id="3968872"]

[related-post post_id="3967665"]

[related-post post_id="3965953"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában