Helyi közélet

2018.09.03. 11:04

75. Velencei Filmfesztivál - Az első hétvégén túl

Miskolc, Velence - A hétvégi időjárás nem kedvezett a fesztiválozóknak, de Lady Gaga és Bradley Cooper duettje a Csillag születikben a kritikusokat és a közönséget is egyaránt felvillanyozta.

Miskolc, Velence - A hétvégi időjárás nem kedvezett a fesztiválozóknak, de Lady Gaga és Bradley Cooper duettje a Csillag születikben a kritikusokat és a közönséget is egyaránt felvillanyozta.

Várható volt, hogy megosztóbb lesz majd Dario Argento 1977-es kult-horrorjának, a Sóhajoknak (Suspiria) a Szólíts a neveden című filmért Oscar-díjra jelölt rendező, Luca Guadagnino által készített felújítása.

Rejtélyes tánciskola

Az 1960–70-es évek természetfeletti horrorjai iránt érdeklődőknek azonban aligha okoztak csalódást a rejtélyes tánciskola különös tanárai, élükön a Tilda Swinton által megformált karizmatikus koreográfussal és az ideérkező újonc, Dakota Johnson hátborzongató kalandjai. A Sóhajok szombat esti bemutatója igazi sztárparádénak mutatkozott, amit a háttérben csapkodó villámok és a vihar közeledtét jelző fokozódó mennydörgés tettek külön drámaivá. Johnson és Swinton izgalmas szabású vörös ruháikban emelték az est fényét, de a rendező, Guadagnino is vörös szmokingot választott az eseményre. Cate Blanchett és a zsűri tagjakét jelenlévő Naomi Watts az idei fesztivál legelegánsabb öltözékeiben pompáztak, de nem hiányozhatott a vörös szőnyegről Palvin Barbara sem, aki elöl-hátul mélyen dekoltált estélyit választott az eseményre. A bemutatón megjelent a Radiohead nevű zenekar énekes/zeneszerzője Thom Yorke is, aki a Suspiria zenéjéért felelt. A gyomorforgató jelenetei ellenére remek szórakozást kínáló alkotás november 8-án kerül a hazai mozikba.

Már a meghirdetésekor igencsak erősnek ígérkezett az idei velencei program, és az első hétvége zárásáig lepergett versenyfilmek aligha cáfoltak rá erre, így valóban csak az időjárás miatt volt okunk panaszra. Vasárnap reggelig kellett várnunk a napsütésre, Nemes Jeles László Napszálltájának bemutatójára pedig még hétfő estig, de a sajtó képviselő már vasárnap este láthatják az Oscar-díjas magyar rendező második nagyjátékfilmjét, aminek már most komoly kihívói akadtak a mezőnyben, és a verseny java még mindig hátravan.

Váró Kata Anna, Velence, 2019. szeptember 2.


[related-post post_id="3970751"]

[related-post post_id="3969899"]

[related-post post_id="3969589"]

[related-post post_id="3968872"]

[related-post post_id="3967665"]

[related-post post_id="3965953"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában