Helyi közélet

2018.09.11. 15:51

360 fokos videó: Amerre néztünk, súlyos sebesültek, de volt segítség Miskolcon

Miskolc - A megyeszékhely látta vendégül a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Első­segélynyújtó Verse­nyének döntőjét.

Miskolc - A megyeszékhely látta vendégül a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Első­segélynyújtó Verse­nyének döntőjét.

Robbanás a Szinva terasz partszakaszán, lezuhant hőlégballon a Hősök terén. Súlyos sebesülések, halálos áldozatok. Természetesen szimulációkról van szó, amik során gyermek, ifjúsági és felnőtt elsősegélynyújtók tesztelték tudásukat. A hétvége alatt Miskolc látta vendégül a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjét. A 47 éve megrendezett verseny 20 év után tért vissza Miskolcra, közel 300 versenyzővel és majdnem ennyi önkéntessel.

Három korcsoportban adtak számot elsősegélynyújtó tudásukról: 21 gyermek-, 21 ifjúsági és 16 felnőttcsapat jutott el idáig. Ők 21 állomásos körpályán teljesítették a feladatokat, melyek közül 7 helyszínen találkoztak valamilyen káresettel. Ezek a számok, de az igazán izgalmas, hogy mindez a borsod-abaúj-zempléni megyeszékhely belvárosában történt szombaton, sok-sok városlakó szeme láttára. Szeptember második hétvégéje egyébként az elsősegélynyújtás világnapja, hagyományosan ekkor rendezi meg a versenyt a Magyar Vöröskereszt.

ÉM-KCS


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank" rel="noopener">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3978387"]

[related-post post_id="3979318"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában