Helyi közélet

2018.08.26. 19:19

Új autóbuszjáratot is hoz az MVK őszi menetrendje

Miskolc - Változik egy hét múlva a miskolci közösségi közlekedés rendje.

Miskolc - Változik egy hét múlva a miskolci közösségi közlekedés rendje.

Az iskolai tanévkezdéshez igazodva szeptember 1-én lép érvénybe a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. őszi menetrendje. Sűrűbben közlekednek jövő szombattól a villamosok, illetve a délelőtti és délutáni csúcsidőben az 1, 3, 3A, 6, 7, 12, 14, 16, 29, 32, 35, 67 és 90-es számjelzésű autóbuszok. A nyári időszak zárultával nem járnak a 290-es autóbuszvonal járatai, viszont az egyetemi tanévkezdéshez igazodva szeptember 9-től az ME és a 22-es autóbuszvonal járatai ismét közlekednek.

Új járatok, új időpontok

Nem ez lesz az egyetlen változás azonban – mondta el lapunknak Juhász János, az MVK üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója – ugyanis, ha figyelmesen átböngésszük az új menetrendet, 45-ös számmal új autóbuszjárat is indul a Búza tér – Bogáncs utca – Auchan Dél (Pesti út) végállomások között.

– Folytatódott a menetrendi indulási időpontok összehangolása is, az utazási igényeknek, az utasok kérésének megfelelően több autóbusz indulási időpont módosult. Ilyen például, hogy a 29-es vonalon munkanapokon az Újgyőri főtérről 8:00-13:00 között közlekedő járatok öt perccel később indulnak, hogy csatlakozást tudjanak biztosítani a 6-os buszokhoz.

Juhász János elmondása szerint a cég évek óta figyel arra, hogy a szolgáltatásait hozzáigazítsa a közlekedők igényeihez, hiszen a közlekedési cég célja az, hogy minél többen válasszák járataikat munkába járás esetén is.

Figyelnek az észrevételekre

„Folyamatos kapcsolatban állunk a miskolci ipari parkok vállalataival, így az oda közlekedő járatok útvonalát, menetrendjét a vállalkozásokkal, gyárakkal egyeztetve, az ő igényeik szerint alakítottuk ki. Az elmúlt években például, ahogy a Joyson, vagyis a korábbi Takata növelte a gyártását és ezzel párhuzamosan a munkavállalóinak létszámát, úgy közlekedett gyakrabban a műszakváltásokhoz igazodva a 43-as autóbusz.

Hasonlóan idén nyáron a 240-es autóbuszvonalon új megállóhelyet létesítettünk a Mechatronikai Ipari Parkban dolgozóknak” – sorolta.

Figyelnek az utazóközönség menetrendre, útvonalakat érintő észrevételeire is, amelyek a cég tapasztalatai szerint érkeznek is hozzájuk szép számmal.

„Az őszi menetrend bevezetésével is számos utaskérésnek tettünk eleget, például az Egyetemváros munkavállalóinak kérésére a 29-es autóbuszvonalon az Újgyőri főtérről 15:36-kor induló járat helyett a 15:48-kor induló járat közlekedik az Egyetemváros végállomás érintésével. Arra biztatjuk utasainkat, hogy észrevételeiket továbbra is küldjék el nekünk, hogy azokat felhasználva fejleszthessük tovább a az autóbuszok és villamosok menetrendjét” – tette hozzá Juhász János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában