Helyi közélet

2018.08.28. 11:54

Szankciók kellenének Sajószögeden, és az rendőrségi feladat

Budapest, Sajószöged - A minisztérium elismeri, hogy sok tehergépkocsi szabálytalanul közlekedik a 35-ösön.

Budapest, Sajószöged - A minisztérium elismeri, hogy sok tehergépkocsi szabálytalanul közlekedik a 35-ösön.

A májusi forgalomlassító demonstráció után, annak eredménytelenségére hivatkozva szeptember 4-ére terveztek újabb tüntetést a sajószögediek, hogy elérjék a tarthatatlan kamionforgalom csökkentését. A helyzet morbiditása, hogy a 35-ös út Sajószögeden áthaladó szakaszán már lassan három éve tiltott a 20- tonnánál súlyosabb tehergépkocsik áthaladása.

Csakhogy ezt a szabályt sokan egyszerűen figyelmen kívül hagyják, mások pedig engedéllyel rendelkeznek az áthaladásra. Ezen a helyzeten szeretnének változtatni a Sajószögeden élők, akik számára elviselhetetlen az életminőségüket romboló kamionforgalom, amely az épületek mellett alig pár méterre halad el.

Van némi remény?

A májusi forgalomlassító tüntetést után a helyzet nem sokat változott, a kamionok ugyanúgy átmennek a településen és hosszú heteken át az „illetékesek” sem nagyon jelentkeztek nyugtató mondatokkal.

A napokban azonban valami előrehaladás történt. Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára – a korábbi petícióra válaszul – levelet küldött Sajószögedre. A levélben elismeri, hogy a 2015. október 26-án bevezetett „forgalomkorlátozások ellenére továbbra is sok tehergépkocsi szabálytalanul közlekedik a 35-ös számú főúton.” A helyettes államtitkár elismerte, hogy „a korlátozások betartására, az engedély nélkül közlekedők szankcionálására lenne szükség, amely azonban rendőrségi feladat…”

Arról is tájékoztatta a sajószögedieket, hogy „a társág országgyűlési képviselői jelenleg is dolgoznak a probléma megoldását az érintett állami szervek bevonásával, várhatóan augusztus folyamán e tárgyban egyeztetésre fog sor kerülni…”

Minderre figyelemmel a sajószögediek elhalasztották a szeptember 4-re tervezett újabb demonstrációjukat.


[related-post post_id="3964265"]

[related-post post_id="3921686"]

[related-post post_id="3880508"]

[related-post post_id="3874868"]

[related-post post_id="3873915"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában