Helyi közélet

2018.08.09. 11:38

Stadionüzemeltetés: a huszonegy lehet a nyerő Miskolcon

Miskolc - Szerdán sem dőlt el, hogy ki kapja meg 5 évre a Diósgyőri ­stadion üzemeltetési jogát.

Miskolc - Szerdán sem dőlt el, hogy ki kapja meg 5 évre a Diósgyőri ­stadion üzemeltetési jogát.

Másodszor írtak ki közbeszerzési eljárást a Diósgyőri stadion üzemeltetésére, és bár ez utóbbi eljárásban eredetileg augusztus 8-án hirdethettek volna eredményt, erre tegnap mégsem került sor.

Kilenc hónapja

Az állami beruházás keretében megépített és az idén május 5-én a DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC (0-1) NB I-es bajnoki mérkőzéssel átadott Diósgyőri stadion üzemeltetőjét több mint 9 hónapja keresik. Először 2017. november 7-i keltezéssel hirdetett meg közbeszerzési eljárást a létesítmény megépítésére létrehozott projektcég, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft., az aréna üzemeltetésére, de ez akkor – a közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint – eredménytelenül zárult. Ezzel január 9-i lapszámunkban foglalkoztunk, és többek között arról is írtunk, hogy az akkor átadás előtt álló létesítmény működtetésére akadtak érdeklődők, de ajánlat­tételig egyikük sem jutott el.

A rendelkezésre álló anyagi forrásainkat inkább a saját nevelésű játékosainkra, a fiatalokra fordítjuk.” András Miklós

Miután a Diósgyőri stadiont építő cég átadta a kész létesítményt a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft.-nek, utóbbi gazdasági társaság 2018. április 26-án taggyűlést tartott, amelyen úgy határozott, hogy ideiglenesen, 2018. június 30-ig a DVTK NB I-es labdarúgó­csapatát működtető gazdasági társaságot, a DFC Kft.-t bízzák meg az üzemeltetési feladatok ellátásával. Ez a határidő 40 napja lejárt, de változatlanul a DFC Kft. az üzemeltető, azzal párhuzamosan, hogy 2018. július 5-én újabb kiírás jelent meg a közbeszerzési értesítő hirdetményei között, amelyben ismét a létesítmény hosszú távú üzemeltetőjét keresik: „A Diósgyőri Labdarúgó Stadion és kapcsolódó létesítményei üzemeltetése, gondnoksági, takarítási és egyéb kapcsolódó szolgáltatások nyújtása, valamint az ingatlanok hasznosítása 60 hónap időtartamban.”

Város cége?

Ez utóbbi kiírásban az eredeti tervek szerint szedán hirdettek volna eredményt, ám a két nappal korábban, 2018. augusztus 6-án szintén a közbeszerzései értesítőben megjelentek szerint az eredményhirdetést 13 nappal későbbre halasztották, vagyis augusztus 21-ig van lehetőség a pályázat benyújtására.

Lapunk értesülése szerint a jelenleg is üzemeltető DFC Kft. mellett Miskolc városa, illetve egyik cége lenne szívesen üzemeltetője a Diósgyőri stadionnak.

ÉM


[related-post post_id="3849528"]

[related-post post_id="3849768"]

[related-post post_id="3849546"]

[related-post post_id="3849362"]

[related-post post_id="3848827"]

[related-post post_id="3848399"]

[related-post post_id="3847141"]

[related-post post_id="3847178"]

[related-post post_id="3842839"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában