Helyi közélet

2018.08.02. 17:23

Opten: több mint 900 fuvarozó cég szűnt meg két év alatt

Budapest - Az Opten adatai szerint 10 152 árufuvarozással foglakozó cég működik Magyarországon, ez 902-vel kevesebb, mint két évvel ezelőtt.

Budapest - Az Opten adatai szerint 10 152 árufuvarozással foglakozó cég működik Magyarországon, ez 902-vel kevesebb, mint két évvel ezelőtt.

A céginformációs szolgáltató csütörtöki közleménye szerint 2016-ban 11 054 vállalkozás 1467 milliárd forint, tavaly pedig 10 608 vállalkozás 1369 milliárd forint árbevételt ért el.

Az ágazat cégfluktuációs indexe, vagyis a törölt és alapított cégek aránya magasabb a 11-12 százalékos országos átlagnál, de egyre csökken - írták. Hozzátették, hogy egyre kevesebb a kényszertörlés, valamint a felszámolási és végrehajtási eljárás is, ami a piac tisztulását jelzi.

Az Opten szerint az olcsóbb munkabérekre alapozott versenystratégia a nyugati országok piacvédő szabályozásai miatt már nem folytatható. A közép-európai fuvarozók versenykörülményeit tovább ronthatja, ha nem módosul az érdekeiknek megfelelően az ágazat jövőjét meghatározó Európai Mobilitási Csomag, amely többek között növeli a vállalkozások adminisztrációs terheit - tették hozzá.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában