Helyi közélet

2018.08.28. 13:03

Laskával várták haza az elszármazottakat Arlón

Arló - Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 750. évfordulóját az Ózdhoz közeli Arló.

Arló - Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 750. évfordulóját az Ózdhoz közeli Arló.

Kétnapos rendezvénnyel várta haza a településről elszármazott egykori családokat az elmúlt hétvégén Arló. A rendezvény ráadásul egy jeles évfordulóhoz is kapcsolódott: a község most ünnepli fennállásának 750. évfordulóját.

Nagyon jó érzés találkozni a régi kollégákkal, barátokkal.” Riz Gábor

A Suvadás Ligetben a krumplis laska és a közép­kori szakácskönyvekből készült ínyenc falatok kóstolásával kezdődött a program, majd dr. Vámos Istvánné polgármester asszony foglalta össze ünnepi köszöntőjében a rendezvény fontosságát, hangsúlyozva a helyi hagyományok őrzésének jelentőségét.

Múlt, jelen, jövő

– Legyünk büszkék arra, hogy arlóiak vagyunk. Településünk 750 éves múltja alatt számtalan hagyománnyal gazdagodtunk, ráadásul csodás környezet vesz minket körül. Az elmúlt hetekben, hónapokban számtalan fejlesztés történt településünkön. Korszerűsödött a közvilágításunk, megújultak buszmegállóink. Jelenleg pedig egy több milliárd forintos beruházás zajlik, mindannyiunk nagy örömére – fogalmazott a rendezvényen Arló polgármestere.

Az ünnepi rendezvényre Riz Gábor is ellátogatott. A térség országgyűlési képviselője egykor a helyi általános iskola testnevelőjeként több éven keresztül élt a településen családjával.

– Én mindig haza jövök ­Arlóba. Most is ezt érzem. ­Nagyon jó érzés találkozni a régi kollégákkal, barátokkal, fel­eleveníteni a közösen ­megélt élményeket és elbeszélgetni a napjainkban történtekről – jelentette ki Riz Gábor.

A tó partján több sátor alatt sütötték egész nap a laskát, a szabadtéri színpadon a délutáni órákban a helyi művészeti csoportok léptek fel, az első nap eseményeit Rácz Gergő és zenekarának koncertje zárta le.

Szentmise, hangverseny…

A 750 éves jubileum másnap, a római katolikus templomban megtartott hálaadó szentmisével folytatódott, Németh Szilárd orgonahangversenyével, valamint a Ghymes együttesből ismert Szarka Tamás és barátai élő koncertjével.

Az eseményen Arló testvér települései is képviseltették magukat: a felvidéki Beretke és a székelyföldi Korond delegációja is részt vett a Laskafesztiválon.

ÉM-ME


[related-post post_id="3963841"]

[related-post post_id="3937623"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában