Helyi közélet

2018.08.05. 15:04

Elismerések a Miskolci Törvényszék dolgozóinak

Edelény, Miskolc - A Bíróságok Napját az Edelényi Kastélyban tartották meg.

Edelény, Miskolc - A Bíróságok Napját az Edelényi Kastélyban tartották meg.

A Miskolci Törvényszék idén július 13-án, az Edelényi Kastélyban tartott összbírói értekezleten ünnepelte a bírósági szervezet legkiemelkedőbb eseményét, a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulóját.

Kiemelkedő eredmények

A Bíróságok Napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke nyitotta meg.

Köszöntőjében kiemelte, hogy a csaknem 150 évvel ezelőtt, 1869. július 15. napján kihirdetett törvénycikk, a bírói függetlenséget deklarálva az igazságszolgáltatás történetének mérföldköve volt, annak szelleme a mai kor számára is iránymutatásul szolgál. Beszédében méltatta a bíróságok munkáját, kiemelve, hogy a magyar bírói kar ítélkezés területén elért eredményei európai szinten, a Miskolci Törvényszék eredményei országos viszonylatban is kiemelkedőek. A kiváló teljesítményt, az igazságszolgáltatásért végzett munkát az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Megtartó Program részeként nyújtott szolgálati idő elismerésével értékelte – fogalmazott a bíróság elnöke.

Végül kitüntetéseket adott át az igazságszolgáltatásban kiemelkedő munkát végzett és életpályájukkal példát mutató bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak.

2018. évben a Juhász Andor–díj ezüst fokozatában részesült dr. Stefánné dr. Nemes Erika bírónő, a Juhász Andor–díj bronz fokozatát Mertuszné Hermann Mária, a Miskolci Törvényszék tisztviselője és Nagyné Orosz Éva, a Miskolci Járásbíróság tisztviselője kapta.

Köszöntések és előadás

Címzetes törvényszéki cím elismerésben dr. Pallagi István az Ózdi Járásbíróság elnöke és dr. Varga Zsolt, a Szikszói Járásbíróság elnöke részesült. Sípos Zsoltné főtanácsosi, Kabainé Földi Katalin, Schweitzer Györgyné és Soóváryné Dula Enikő tisztviselők tanácsosi címet kaptak. Dr. Molnár Tiborné bírónőnek, a törvényszék nyugalmazott bírájának kollégái „Az év bírája” díjat adományozták. A törvényszék elnöke Pfligler Imrét nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte.

Az összbírói értekezleten dr. Rózsa Tibor, a Miskolci Járásbíróság bírája bíróságtörténeti előadást tartott, majd dr. Krajnyák István, a Szerencsi Járásbíróság bírája és a Hegyalja Folk Zenekar koncertje zárta a rendezvényt.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában