Helyi közélet

2018.08.12. 10:05

Csak egy órácskára lenne ingyenes!

Miskolc - Miért ne lehetne a strandok zárása előtt egy órával ingyen úszni? – veti fel olvasónk.

Miskolc - Miért ne lehetne a strandok zárása előtt egy órával ingyen úszni? – veti fel olvasónk.

Egész nap tűz a nap, a hőmérők higanyszála a 35 fokot közelíti.

– Milyen jó lenne, ha a hőségriasztás idején az esti órákban ingyen lehetne bemenni a strandokra, egy kicsit úszni, a testünket lehűteni a hűvös vízben – fogalmazta meg kívánságát egyik olvasónk. Hozzátette: amikor még működött a Diósgyőri Várfürdő, akkor ő zárás előtt egy órával rendszeresen odajárt úszni, merthogy akkor már jegy nélkül is beengedték az embereket.

– Nem voltak sokan, tehát nem kell attól félni, hogy esetleg tömegek árasztanák el az ingyenesség miatt a strandokat. Tényleg csak azok mentek, akik a munkából hazatérve olyan mozgásra vágytak, ami a hőségben is jólesik az embernek.

Kedvezmények vannak

Utánanéztünk, van-e most is ilyen lehetőség, de nem találtunk. Különböző kedvezményeket azonban adnak a fürdők, de azok közel sem mondhatók ingyenesnek.

Elsőként a Miskolci Turisztikai Kft.-nél érdeklődtünk, de kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ. Viszont átböngésztük a Selyemréti Strandfürdő oldalát. Kiderült, a felnőttjegy 1900 forintba kerül, ha délután 4 után megyünk, akkor csak 1500 forintba, ha pedig rendelkezünk Miskolc kártyával, akkor további kedvezményeket kapunk. Van viszont reggeli úszójegy, ami 600 forintba kerül, és délelőtt 9-ig lehet igénybe venni.

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben érdeklődve azt tudtuk meg, hogy náluk sincs esti, ingyenes akció. Viszont három időzónát alakítottak ki, úgyhogy minél később megy valaki a strandra, annál kevesebbet kell fizetnie. Ha például délután fél 5 után ér oda, akkor 2700 forint helyett „csak” 1800 forintba kerül a fürdőzés a felnőtteknek, ha pedig a városban lakik, akkor további kedvezményt kap. A forró nyárhoz igazodva azonban a fürdő tovább tart nyitva, mint egyébként, este 8-kor van csak záróra.

Kedvelt a sárospataki Végardó Fürdő is. Itt sincs ingyenes esti óra a hőségriasztás idején, viszont ez a strand is nyitva van este 8-ig, bár nem a kánikula miatt, hanem ez a szokásos nyitva tartási rendje. Itt szintén kedvezményt kaphatunk délután 4 után. Akkor az 1800 forintos felnőtt belépő 1200 forintba kerül, a sárospatakiaknak pedig még olcsóbb, 900 forint.

Jó ötletnek tartják

Megkérdeztük olvasóinkat, ők örülnének-e a hőségriasztás idején az esti, ingyenes úszásnak.

– Jó ötlet – mondja Juhász Tünde –, de azt sokkal jobb megoldásnak tartom, hogy a fürdővárosok lakói kedvezményes belépőt válthatnak a településükön működő strandra.

– Véleményem szerint, ha csak a hőségriasztás idején engednék meg az ingyenes egy órát, az nem tenné tönkre anyagilag a fürdőket, viszont nagyon sok panellakónak esne jól a felfrissülés egy forró nap után. Én biztos, hogy igénybe venném az esti úszást – mondta Bacskó István.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában