Helyi közélet

2018.08.01. 11:54

BMW-gyár: a repülőtér döntött Debrecen javára

Budapest, Miskolc - Miskolc mindenben megfelelt, a nemzetközi repülőtér igényét kivéve.

Budapest, Miskolc - Miskolc mindenben megfelelt, a nemzetközi repülőtér igényét kivéve.

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden. A tárcavezető elmondta: a város melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat. A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő – közölte. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és már az elején több mint ezer munkahely jön létre. Jövőre már megkezdik a munkaerő toborzását.

Ketten versenyeztek

A döntéssel kapcsolatban a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben az alábbiakat írták.

„Miskolc hosszú tárgyalássorozat után, több potenciális város közül végül Debrecennel maradt versenyben a BMW hazai gyártelepítési helyszíne kapcsán. A tárgyalások alatt örömmel tapasztaltuk, hogy a magas nemzetközi elvárásoknak, amelyek egy ilyen multiberuházáshoz szükségesek, Miskolc mindenben megfelelt. Egyet kivéve: a nemzetközi repülőtér igényét, amit a német beruházók kiváltképp súlyponti feltételnek tartottak. Debrecen esetében ez adott volt, a BMW így a nemzetközi repülőtérrel rendelkező várost válasz­totta.

A miskolci városvezetés a jövőben továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy Miskolc város azon a töretlen fejlődési pályán haladjon előre, amelyre az elmúlt hat évben került a nemzet­közi és hazai beruházások kapcsán.” – olvasható a közleményben.

ÉM, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában