Helyi közélet

2018.08.15. 11:07

Állva ünnepelte a francia közönség a miskolci szimfonikusokat

Sisteron, Miskolc - Dél-Franciaországban muzsikált a Miskolci Szimfonikus Zenekar a hétvégén.

Sisteron, Miskolc - Dél-Franciaországban muzsikált a Miskolci Szimfonikus Zenekar a hétvégén.

Augusztus 12-én utaztak a miskolci szimfonikusok a dél-franciaországi Sisteronba. Egy nappal az indulás előtt kiderült, az augusztus 13-ára tervezett koncertet – a meteorológia által jelzett hatalmas viharok miatt – egy nappal előrehozták a szervezők. Így a Miskolci Szimfonikus Zenekar, érkezése után egy helyszíni próbával szinte azonnal színpadra lépett a francia közönség előtt. A miskolci együttes azonban ezt a nem mindennapi feladatot is megoldotta, és közel ezer ember állva tapsolta őket a Les Nuits de la Citedalle elnevezésű, közel egy hónapos, rangos zenei fesztivál zárókoncertjén.

A hangversenyen Mendelssohn, Sibelius, Bizet és Brahms művei hangzottak el Antal Mátyás, a zenekar új művészeti vezetőjének vezényletével. Az est hegedűszólistája Sayaka Shoji volt. A zenekar legközelebb januárban utazik külföldi turnéra, amelynek helyszíne az olaszországi Ravenna lesz.

ÉM


[related-post post_id="3930078"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában