Helyi közélet

2018.08.31. 14:15

75. Velencei Filmfesztivál - Megnyitó előtt és után

Miskolc, Velence - Az Excelsior Hotel termei és impozáns terasza számos interjú és parti helyszínét adják a fesztivál alatt. A megnyitó előtt is hangyabolyként zsongott a luxusszálló, ahol egymást érték a fotózások és az zártkörű fogadások.

Miskolc, Velence - Az Excelsior Hotel termei és impozáns terasza számos interjú és parti helyszínét adják a fesztivál alatt. A megnyitó előtt is hangyabolyként zsongott a luxusszálló, ahol egymást érték a fotózások és az zártkörű fogadások.

Bent a vakuk villogtak, kint a napfény, a sminkesek egy csapata látszólag kimerülten üldögélt a lépcsőkön, Vanessa Redgrave és Franco Nero viszont rendíthetetlenül mosolygott a fotósokra, miközben a parton már a megnyitó utáni nagyszabású fogadást készítették elő a pincérek. A szállodát elhagyva éppen akkor értem a nyitógála bevonulásához, amikor sötétkék, nagymintás miniruhájában Palvin Barbara lépett a vörös szőnyegre, hogy a többi hírességhez hasonlóan még pózoljon a fotósok és a rajongók sorfala előtt és kiosszon egy-két autogramot.

Mire a megnyitó lezajlott és a vacsora díszvendégei kihörpintették pezsgőiket a sajtó képviselő már túlvoltak a második versenyfilmen, a The Mountainon, amelyet az amerikai függetlenfilmes Rick Alverson jegyzett, és aminek a legértékelhetőbb vonása a szépen fotografált képein túl Jeff Goldblum játéka volt. Az ötvenes években játszódó történet az elmegyógyintézetek világát idézi meg, amikor még elfogadott kezelésnek számított a lobotómia. Lenyűgöző az operatőri munkája Alfonso Cuarón mexikói rendező ROMA című fekete-fehér filmjének, amely 1970-ben játszódik Mexikó Cityben, és egyszerre mutatja egy középosztálybeli család és a családnál dolgozó cselédlány életében, valamint a társadalomban lezajló viharos változásokat. Yorgos Lanthimos görög rendező az Alpok című filmjével versenyzett utoljára Velencében, ami akkor kevéssé nyerte el a közönség tetszését.

A Kedvence (The Favourite) című versenyfilmje viszont a fesztivál eddigi legzajosabb sikerét aratta. A rendező első kosztümös vállalkozásában nemcsak a kosztümök és díszletek, hanem a párbeszédek is remekbeszabottak, Olivia Colman, Rachel Weisz és Emma Stone pedig csak úgy brillíroznak a vásznon.

- Váró Kata Anna, Velence, 2018. augusztus 30. -


[related-post post_id="3967665"]

[related-post post_id="3965953"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában