Helyi közélet

2018.07.01. 19:41

Vegyszerek nélkül

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A gyomok hívatlan vendégek a kertben, vessük be ezeket a szereket ellenük.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A gyomok hívatlan vendégek a kertben, vessük be ezeket a szereket ellenük.

Szakértőnk, Konkoly Andrea dísznövénykertész, a Dr. Park vezetője ajánlásával.

A szódabikarbóna: biztonságos megoldás, hogy kiirtsa a gyomokat a repedések, a járdák és teraszfelületek mentén, anélkül hogy mérgezné a környezetet. Egyszerűen megszórjuk néhány marékkal a járdát, és eltűnik a gyom.

Só: Forraljunk fel két rész vizet 1 rész sóval. Ezután az elegyet közvetlenül öntsd a gyomokra. Megszórhatod sóval közvetlenül a gyomokat a járdán, és spray-vel egy kis vizet spriccelhetsz a tetejére.

Alkohol: az alkohol vízelvonó. Ez a dehidratáció remekül működik a gyomok kiirtásakor. Fél deci vodka 2 csésze víz és kevés mosogatószer keverékét öntsd egy spray-palackba, és alkalmazd a keveréket közvetlenül a leveleken. Napos időben a leghatékonyabb.

Illóolajok: A gyomokat kezeld 1 csésze só, 1 liter ecet, egy kis mosogatószer és pár csepp citrusolaj keverékével.

Kukoricaliszt: A kukoricaliszt megnehezíti a gyommagvak reprodukcióját. A kukoricaliszt nem fogja megölni a gyomokat, de jó megelőző intézkedés.

Forrásban lévő víz: Ez biztonságos és egyszerű. Működik. Csak önts egy serpenyőnyi forró vizet a gyomra, és nézd meg, ahogy elsorvad és kimúlik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában