Helyi közélet

2018.07.27. 10:38

Otthonos és élhető településért dolgoznak

Sajóivánka - Megújult az óvoda és utat is építenek Sajó­ivánkán.

Sajóivánka - Megújult az óvoda és utat is építenek Sajó­ivánkán.

Új közösségi terek kialakítása, valamint a meglévő infrastruktúra fenntartása, fejlesztése – idén ezek a legfontosabb feladatok Sajóivánkán. Seszták Ottó polgármester elmondása szerint szerencsés helyzetben vannak, hiszen településük lélekszáma évek óta nő.

Célunk, hogy a helyiek minél otthonosabban érezzék magukat.” Seszták Ottó

– Sok fiatalnak vonzó Sajóivánka, épülnek új házak, de a régebbiek is folyamatosan cserélnek gazdát, éppen ezért a közösségi terek kialakítása, és családi programok szervezése prioritást élveznek. Célunk, hogy a helyiek minél otthonosabban érezzék magukat – mondta Seszták Ottó.

A meglévő sportpályát ennek tükrében fejlesztik. Játszóteret létesítettek, de kemencével, műfüves focipályával és mellékhelyiségekkel is bővítik a területet.

Nemrég fejeződött be a helyi óvoda energetikai felújítása is, melyre – egy nyertes pályázatnak köszönhetően – összesen huszonegy millió forintot költhetett Sajóivánka.

– Az épület korábban is jó állapotban volt, az új szigetelésnek, a napelemeknek, és a beépített hőszivattyúknak köszönhetően viszont a jövőben energiatakarékosabban tudjuk majd működtetni az intézményt – tette hozzá a polgármester.

Út és vízelvezetés

Pályázati pénzből újulhat meg a polgármesteri hivatal előtti útszakasz, valamint az itt található buszváró, a település alacsonyabban fekvő részén belvízelvezető árkot létesítenének, és szilárd burkolatot kaphat a Munkácsy utca is.

– Erről korábban Demeter Zoltán országgyűlési képviselővel egyeztettem, aki azt ígérte, segít forrást szerezni a munkára, hiszen az utcában jellemzően fiatal, kisgyermekes családok élnek – hangsúlyozta Seszták Ottó.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában