Helyi közélet

2018.07.11. 14:05

Az ablakon ugrálnak ki-be a fiatalok Miskolcon

Miskolc - A Diósgyőri vár keleti oldalán különös dolgok történnek mostanában.

Miskolc - A Diósgyőri vár keleti oldalán különös dolgok történnek mostanában.

Az unokám kapott egy új fényképezőgépet, és szerette volna körbefotózni a Diósgyőri várat, hogy a fotókat majd megmutathassa otthon, a fővárosi barátjainak. Így az egyik vasárnap elindultunk a várhoz – írta lapunknak egyik olvasónk, úgy folytatva:

– A nyugati oldallal nem is volt semmi baj, de amikor a keleti oldalra értünk, igencsak elcsodálkoztunk, hogy a Bodrogi Zsigmond utcáról szabad a bejárás a várárokba. Kis gondolkodás után bementünk a minél jobb fotók kedvéért, de sajnos azt tapasztaltuk, hogy nem nagyon vigyáznak a történelmi épület ezen részére. Suhancok járkáltak a várárok melletti házak ablakain ki-be, az ott élők azt mondták, a fiatalok gyakran idejárnak füvezni, kábítózni.

Olvasónk azt kérdezi, miért nem vigyáznak jobban a területre, hiszen a házakat sok pénzért vásárolta meg az önkormányzat, bár egyelőre nem tudni, milyen célból. Hozzátette: bár a történelmi épületet szépen fejlesztik, de a bejáratánál található kerítés lehangoló látványt nyújt, ezzel is kellene valamit kezdeni.

„Le kellene zárni”

Mi is ellátogattunk az olvasónk által említett területre. Az önkormányzat által megvásárolt és félig lebontott, majd lezárt épületeket látszólag valóban nem őrzi senki. A házak ablakait nyitva találtuk, az egyik házból hangokat hallottunk. Kisvártatva néhány srác ugrott ki az épület ablakán. De akkor döbbentünk csak meg igazán, amikor a vár falához közelebb értünk. Egy férfi és egy nő „tevékenykedett” ott. Nem mertünk túl közel menni, de egyértelmű volt számunkra, hogy valamilyen szexuális aktus folyik a térdig érő fűben. Néhány férfi vágott át a keleti várárkon, akik arról számoltak be, hogy itt nem ritkák ezek az esetek. Véleményük szerint is le kellene zárni a várárkot, és jobban kellene vigyázni a házakra is, mert azok valószínűleg a vár további fejlesztésében fontos szerepet kapnak majd.

Kérdéseket küldtünk

Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a miskolci önkormányzathoz. Szerettük volna megtudni, hogy mik a tervek a már félig lebontott ingatlanokkal, ellenőrzik-e a miskolci rendészek, hogy mi folyik a területen, a keleti várárokba miért lehet szabadon akárkinek bemenni, lesz-e a várnak szebb kerítése? Várjuk a válaszokat.

HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában