Helyi közélet

2018.06.05. 08:07

Városi disznónak születtek

Miskolc - Nem félnek a nagyvárosi zajoktól és az embertől a kóborló kondák.

Miskolc - Nem félnek a nagyvárosi zajoktól és az embertől a kóborló kondák.

Még csak a terepet készítik elő, 14 lőállást jelöltek ki, a legtöbb állatot Tapolca, Bodótető és az egyetemnél észlelték, ám találkoztak már vaddisznó­csapatokkal a kilátónál is, mely légvonalban csak egy-kétszáz méterre van a városházától, ahol megfogalmazták a gyérítésre vonatkozó kérvényt, melyet a rendőrség jóváhagyott. Ritkítás vár a borsodi megyeszékhelyen túlszaporodott vaddisznóállományra.

Kilövésre ítélve

– A környék természeti adottságaiból fakad, hogy gyakran láthatunk különböző vadonélő állatokat a város peremén. Ez természetes, viszont akadnak elhanyagolt, műveletlen telkek, kertek, ahol még a gyümölcsöt se szüretelik le, a termések pedig csalogatják a portyázó kondákat – magyarázta Szabó Máté, a polgármesteri hivatal szóvivője, akitől azt is megtudtuk, heteken belül kezdődik az első akció, melyről a lakosságot időben értesíteni fogják és többen felügyelik majd a műveleti területet, nehogy bárki odatévedjen. A sajtóreferens azt is hangsúlyozta, különböző ketreceket és csapdákat már korábban is kihelyeztek, tíz állatot fogtak meg így, ezeket szabadon engedték az erdőben. Néhány példányra viszont kilövés vár, a leendő zsákmányt majd megvizsgáltatják, nehogy sertéspestissel fertőzött legyen.

ÉM-JA


[related-post post_id="3879971"]

[related-post post_id="3849382"]

[related-post post_id="3840605"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában