Helyi közélet

2018.06.05. 14:46

Szelfizz a világörökséggel!

Tokaj - Tokaj-Hegyalja értékeit kívánják a fiataloknak megmutatni.

Tokaj - Tokaj-Hegyalja értékeit kívánják a fiataloknak megmutatni.

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. keretein belül működő Világörökségi Gondnokság szelfipályázatot hirdetett Tokaj-hegyaljai fiatalok számára, azzal a céllal, hogy megismertesse a jövő generációjával Tokaj-Hegyalja világörökségi értékeit.

Értékek átadása

– Kiemelt feladatunknak tekintjük a Tokaji borvidék kulturális értékeinek megóvását és továbbadását a fiatalok számára – mondta lapunknak Kolossváry Ivett, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. kommunikációs referense. – Éppen ezért a mai trendeknek megfelelően szelfiversennyel népszerűsítjük azt, remélve, hogy a fiatalok utánanéznek, olvasnak arról, mit jelent a világörökség, milyen értékekkel rendelkezik Tokaj-Hegyalja.

Önarckép

Kolossváry Ivett elmondta, az Instagram felületén olyan szelfikép feltöltése a feladat, ahol a készítő vagy készítők „önarcképén” túl világörökségi értéket is bemutasson az alkotás. A @tokajwineregion; #tokajheroes hastagek használatával lehet pályázni. A fotók lehetséges témakörei lehetnek Toka-Hegyaljához kapcsolódó tájak és jellegzetességeik (motívumok, népszokások, tájegységek stb.), hagyományos közösségi értékek (házasság, család, vallás, hagyományok stb.), épített örökség (kastélyok, várak, ódon lakóépületek, templomok stb.).

A 2018. június 10-ig beérkezett munkák közül szakmai zsűri választja ki a legjobbnak ítélt 10 alkotást, amelyet a Jó éjszakát Mád fesztiválon egy díjátadó keretén belül kiállítanak.

A kiválasztás legfontosabb szempontja az egyedi ötlet, kreativitás, minőségi megjelenítés, jól látható Tokaj-Hegyaljai világörökségi érték bemutatása.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában