Helyi közélet

2018.06.15. 15:21

Sasvári és Republic a mezőkövesdi Megyenapon

Mezőkövesd - Igazi zenei csemegéket is ígér szombaton Mezőkövesdben a IV. Megyenap.

Mezőkövesd - Igazi zenei csemegéket is ígér szombaton Mezőkövesdben a IV. Megyenap.

Szerencs, Tokaj, Putnok után szombaton Mezőkövesden rendezik meg a IV. Megyenapot – jelentette be Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke. Az egész napos műsor fénypontjának a Republic koncertje ígérkezik. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere kiváló lehetőségnek nevezte a rendezvényt, amely keretében bemutathatják a város és Dél-Borsod értékeit.

A megye értékei

Török Dezső emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a megyei közgyűlés az összetartozást erősítő, középszintű rendezvényként hívta életre a megye­napot, amely időpontja június 16-a lett.

A megyénkhez erősen kötődő II. Rákóczi Ferenc ezen a napon lépte át 1703-ban Vereckénél a magyar határt, s vette kezdetét a nevével fémjelzett kuruc szabadságharc. A megyenap körbejárja a megyét, s Zemplén, Gömör után Mezőkövesdre, Dél-Borsodba látogat. A Kavicsos-tó partján állítják fel a sátrakat, ahol bemutatkoznak megyei értékek, projektek, a színpadon pedig 10 órától estig szinte folyamatos lesz a műsor.

Zenei produkciók

Hagyományosan gyerekprogrammal indulnak, amelyet 11 órakor az ünnepélyes megnyitó követ, Borsod-Abaúj-Zemplén nemzetközi partnereinek a részvételével. Átadják a megyei értékdíjat, a megyei önkormányzat közreműködésével helyi és kárpátaljai önkormányzatok írnak alá együttműködési megállapodást. Minden bizonnyal nagy sikert aratnak a különböző bemutatók a folklórtól a speciális mentőkig.

Este fél 7-kor lép színpadra énekes produkciójával Sasvári Sándor. Az est fénypontjának pedig a Republic koncertje ígérkezik. A belépés díjtalan.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában